Puigdemont i Colau presumeixen de ser pares d'alumnes de l'escola pública

La Fapac presenta un vídeo per animar les famílies a preinscriure els fills en centres públics

L'entitat lamenta que no sigui la Conselleria d'Ensenyament la que promocioni la xarxa educativa de la qual és titular

Vídeo de la Fapac de suport a l’escola pública. / FAPAC

1
Es llegeix en minuts

La federació d'associacions de pares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha animat aquest dilluns les famílies, durant el període de preinscripció escolar que s'acaba dimarts que ve, a "apostar per l'escola pública". Amb aquesta finalitat, l'entitat ha començat a difondre a les xarxes socials un vídeo en què una desena de personalitats que porten o han portat els seus fills a l'escola pública expliquen els motius d'aquesta decisió i encoratgen els pares que busquen escola a tenir en compte aquesta opció. Entre les personalitats que apareixen en la gravació hi figuren l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i el president de la Generalitat, Carles Puigdemont.

La presidenta de la Fapac, Montse Conejo, ha assenyalat que, a més de difondre l'escola pública com una "aposta de futur, capaç de cohesionar la societat i de funcionar com a ascensor social", el vídeo persegueix "augmentar l'autoestima dels pares que porten els fills a l'escola pública".

Conejo ha lamentat que la Conselleria d'Ensenyament "estigui afavorint l'escola concertada al no recolzar públicament l'escolarització a la xarxa pública" i ha sol·licitat que "de cara al pròxim curs, es responsabilitzi de fomentar les matriculacions a la xarxa educativa de la qual és titular".

En el vídeo hi apareixen nou personalitats, entre elles el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, que defensen l'escola pública catalana com a pares que han decidit aquest tipus d'escolarització per als seus fills. "Jo vaig ser alumna de la pública i quan vaig tenir fills no vaig dubtar gens", argumenta Colau en la gravació. "No em plantejaria mai canviar les meves filles de centre", afirma Puigdemont, que també és pare en una escola pública.

LES DUES MÀXIMES INSTITUCIONS CATALANES

Notícies relacionades

Conejo ha assegurat que "es tracta de la primera vegada en la història de la democràcia en què els representants de les dues màximes institucions catalanes confien en l'escola pública per escolaritzar els seus fills, i se'n feliciten públicament".

En el vídeo, també defensen l'opció de l'escola pública el rector de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), Jaume Casals, les actrius Mercè Sampietro i Cristina Brondo, els actors David Bagés i Joan Valentí, la infermera i escriptora Laila Karrouch, i el cantant Joan Pons, d'El Petit de Ca l'Eril.