Minut de silenci a l'aeroport de Barcelona per les víctimes de Germanwings

Els familiars participaran aquest divendres en la inauguració d'una gran escultura al punt d'impacte de l'avió

  / RICARD CUGAT

 
icoy37786355 germanwings barcelona170323165819

/

1
Es llegeix en minuts

Uns 200 familiars i amics de les víctimes del vol GWI 9525 de Germanwings que es va estavellar als Alps francesos han guardat un minut de silenci i han fet una ofrena amb roses vermelles al monòlit commemoratiu de la terminal 2 de l'aeroport de Barcelona pel segon aniversari de l'accident.

En declaracions als mitjans, la presidenta de l'associació d'afectats del vol, Silvia Chaves, ha manifestat que per a ells les víctimes "sempre han estat presents" però es mereixen que la societat les segueixi recordant. A més, Chaves, que presideix l'associació que aglutina 46 famílies, ha demanat que "tothom sigui conscient que el que va passar es pot tornar a repetir".

El 24 de març del 2015 el vol GWI 9525 de Germanwings es va enlairar de l'aeroport de Barcelona amb destí Düsseldorf, però el copilot el va estavellar a mig camí als Alps francesos, i va causar 150 morts, 50 d'ells espanyols.

ALTRES ACTES

Després d'aquest acte, els familiars viatjaran a França per participar aquest divendres en la inauguració d'una gran escultura commemorativa al punt d'impacte del vol que va ser estavellat pel copilot als Alps.

Notícies relacionades

A França assistiran a un servei ecumènic a la catedral de Digne-les-Bains divendres a les 10.20 hores, i després, a les 13.30, aniran a la inauguració de l'escultura que es col·locarà a Le Vernet, a la muntanya on es va estavellar el vol.

Dissabte es farà a l'església del monestir de Pedralbes, a Barcelona, un concert privat de coral i música clàssica a les 16.30 hores, al qual assistiran representants del Ministeri de Foment i de la Generalitat, entre ells la consellera de Presidència, Neus Munté.