El ciutadà suec estava "molt alterat" quan ha sigut detingut

Un tuit del ministre Zoido fa referència a uns vagues "antecedents psiquiàtrics" dels quals encara no hi ha proves

El sospitós, de 32 anys, ha sigut sigut traslladat a un CAP després de ser arrestat

foto

foto

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El ministre d'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha fet un tuit poc després de l'arrest de l'home que ha robat un camió de butà a Barcelona descartant que la seva acció tingués relació amb un atemptat terrorista. Ha afegit, a més, que l'home tenia "antecedents psiquiàtrics".

Fonts del ministeri han aclarit més tard que amb aquest missatge Zoido ha expressat la informació que li havia facilitat el Cos Nacional de Policia segons la qual el detingut estava visiblement "trastornat" durant la detenció.

Joakim Robin Berggren, un ciutadà suec de 32 anys, ha sigut traslladat al CAP més pròxim després de ser arrestar a causa de l'estat d'alteració en que es trobava. A última hora d'aquesta tarda, segons fonts dels Mossos d’Esquadra, seguia ingressat en aquest centre de salut.

Notícies relacionades

Quan els metges li donin l'alta, els investigadors li prendran declaració. I després esperarà en un calabós a ser traslladat davant d'un jutge d'instrucció. Fins ara ha resultat impossible parlar amb ell perquè no ha respost ni tan sols les preguntes que els policies li han fet en anglès.

Des del Ministeri d'Exteriors de Suècia, en declaracions a aquest diari, s'ha reconegut que tenen constància que un compatriota ha sigut arrestat per cometre un delicte a la capital catalana. Han afegit, així mateix, que l'ambaixada l'assistirà amb un advocat per afrontar el procés judicial que ara l'espera. Aquest organisme s'ha negat a facilitar cap mena d'informació suplementària sobre Robin Berggren