Entren en funcionament nous radars de tram

Quatre nous avisadors a la A-7 i la C-66 pretenen reduir la velocitat excessiva dels vehicles

Entren en funcionament nous radars de tram
1
Es llegeix en minuts

El Servei Català de Trànsit (SCT) ha posat aquest dilluns en funcionament quatre nous radars de tram per intentar reduir la velocitat excessiva o inadequada i reduir la sinistralitat.

Els radars estan a la A-7 a Tarragona, un en cada sentit de la marxa, i a la C-66 entre Corçà i Sant Joan de Mollet, també en tots dos sentits.

A Tarragona, controlaran un tram de 4,1 km de longitud amb un límit màxim de velocitat permès de 100 km/h. I a la C-66 englobaran un tram de 8,72 km de longitud també amb un límit de 100 km/h.

El sistema funciona a través d'un equipament de reconeixement de matrícules situat a l'inici i al final del tram controlat, que mesura el temps de recorregut i calcula la velocitat mitjana per determinar si s'ha superat el límit màxim de velocitat permès.

L'objectiu és evitar frenades sobtades i obtenir velocitats més igualades i uniformes al llarg de tot el tram, a més de ser un element dissuasiu per a conductors.

Notícies relacionades

Les carreteres catalanes ja tenen 13 radars de tram més, que s'han anat instal·lat progressivament des del juliol del 2010. Els primers van ser a la N-230 al túnel de Viella, un en cada sentit de la marxa.

Actualment també n'hi ha dos a la N-340 entre Amposta i Sant Carles de la Ràpita, un en cada sentit de la marxa; un a la C-65 entre Cassà de la Selva i Llagostera (Gironès), a la C-58 entre Sabadell i Badia del Vallès en sentit Barcelona; l'AP-7 entre Ulldecona i Amposta en sentit Tarragona; la N-II entre Fornells de la Selva i Quart, i a Girona un en cada sentit de la marxa, i al carril bus-VAO de la C-58.