El periodista Alfons Quintà mata la seva dona i se suïcida

Al costat dels cadàvers s'hi ha trobat una carta en què Quintà relata els fets

El jutge d'instrucció trasllada el cas al Jutjat de Violència de Gènere

cmontanyes36670025 161219200302

cmontanyes36670025 161219200302
Troben morts el periodista Alfons Quintà i la seva dona al seu domicili, a Barcelona.

/

2
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

El periodista Alfons Quintà, de 73 anys, va disparar contra la seva dona, Victòria Bertran, de 57 anys, i després, amb la mateixa escopeta, es va suïcidar d’un tret al cap. Aquesta és la principal hipòtesi amb què treballen els Mossos d’Esquadra, després de trobar-los tots dos morts ahir, cap a dos quarts de set de la tarda, al domicili que compartien al carrer de Fígols, a Barcelona.

Els policies van entrar gràcies als bombers. La germana de Victòria sabia que alguna cosa no anava bé des de les vuit del matí, quan aquesta no va telefonar a la seva mare com de costum i quan poc després tampoc es va presentar a treballar al CAP de les Corts en què tenia una plaça de doctora.

La germana va contactar amb els Mossos d’Esquadra, i aquests, al seu torn, amb els bombers, per aconseguir finalment accedir a la casa i esbrinar què estava passant. Al costat dels dos cossos va aparèixer una nota que havia escrit Quintà. En aquesta relata detalladament el que havia passat i, segons aclareixen fonts policials, s’apunta en la mateixa direcció en què ho fan la resta d’indicis descoberts: es tractaria d’un crim masclista.

La Maria Rosa i la Cristina són dues veïnes que viuen al costat i a sobre, respectivament, del 3r 1a, el domicili on habitaven Quintà i Bertran. Cap a les tres de la matinada les dues veïnes van coincidir que un soroll –semblant «a un cop de porta» o a una «barra de ferro picant contra el terra»– les va despertar. Al cap d’uns quants segons, o minuts, va arribar un segon soroll similar al primer. I després, el silenci. Possiblement els dos estrèpits es corresponien amb els trets disparats per Quintà.

ARTICLE D’OPINIÓ

El periodista va publicar fa poc al 'Diari de Girona' un article d’opinió titulat 'La sort de morir agafant la mà estimada'. Aquest text finalitzava de la següent manera: «Aquell que mori intentant agafar la mà de la persona que estima sempre actuarà millor que el que no ho faci. En definitiva, tots morirem. Els que tinguem sort ho farem tenint a les nostres mans les d’aquells en qui somiem i que desitgem. ¿Hi haurà sort? ¿'Chi lo sa'?».

Notícies relacionades

El Jutjat d’Instrucció Número 18, que ahir es va fer càrrec de l’aixecament dels cadàvers, traslladarà el cas avui al Jutjat de Violència de Gènere.

TRAJECTÒRIA

Periodista atípic i controvertit, advocat i marí mercant de formació, Alfons Quintà va ser el primer delegat del diari 'El País' a Barcelona, on va avançar la investigació de la Fiscalia General de l’Estat sobre la gestió de Jordi Pujol a Banca Catalana que va donar pas a la querella contra el llavors president de la Generalitat. Mesos després, Pujol el va fitxar com a primer director de TV-3 sota les ordres directes del secretari general de la Presidència, Lluís Prenafeta, que el va recuperar per posar en marxa el diari 'El Observador'. A 'El Mundo', va destapar els negocis dels fills de Pujol, ara investigats per la justícia. Els últims anys, Quintà havia col·laborat a l’'Avui' i al 'Diari de Girona'.