MILLORA DEL MEDI AMBIENT

Uber estrena a Madrid el seu servei amb cotxes elèctrics

Aquesta alternativa, denominada UberOne, començarà el dia 21

 

  / AP PHOTO / MARK SCHIEFELBEIN

1
Es llegeix en minuts

Uber ha triat Madrid pel llançament mundial del seu primer servei de cotxes elèctrics, UberOne, dotat amb desenes de vehicles Tesla que començaran a circular per la ciutat el 22 de desembre. D'aquí una setmana, els madrilenys es podran moure per la ciutat a bord d'un Tesla Model S, un dels vehicles elèctrics amb "millors prestacions i més autonomia del mercat", segons assenyala Uber en un comunicat.

"UberOne és un pas més cap a un Madrid més sostenible. Uber vol contribuir a l'impuls definitiu del vehicle elèctric i Madrid, amb la seva decidida aposta per noves alternatives de transport, és la ciutat ideal per llançar aquest servei pioner", segons el director general d'Uber per al sud d'Europa, Carles Loret.

El servei  tindrà una tarifa mínima de 8 euros (perquè és un model Premium d'alta gamma). A això s'hi afegirà el cost per quilòmetre d'1,5 euros i una tarifa de 0,45 euros per cada minut. El preu de cancel·lació del viatge si passen 5 minuts serà de 8 euros.

Notícies relacionades

Per viatjar amb UberOne, l'usuari s'ha de descarregar l'aplicació, crear un compte i afegir el mètode de pagament. Per iniciar el viatge, l'usuari ha d'indicar el punt de destí i el punt de recollida.

Tots els conductors d'UberOne operaran amb llicència, hauran d'estar donats d'alta en el règim d'autònoms o constituïts com a empresa, i Uber comprova els seus antecedents penals, la fitxa tècnica del vehicle i la vigència de la seva assegurança comercial.