Vídeo: Núria Ventura, una professora de dansa exemple d'emprenedors

La Unió Europea difon un vídeo sobre l'escola de dansa de l'artista a Sant Celoni

Històries UE. La Núria va crear una escola de dansa amb un microcrèdit avalat per la UE. / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

La professora de dansa de Sant Celoni (Vallès Oriental) Núria Ventura és la protagonista d'un vídeo sobre el suport de la Unió Europea (UE) als emprenedors després que obrís la seva pròpia escola gràcies a un programa europeu de microcrèdits.

El vídeo explica que obrir una escola de dansa al seu municipi, Sant Celoni, era el somni de Núria Ventura des que va tornar a Catalunya després de formar-se com a ballarina a Nova York durant vuit anys. Un somni que ha pogut fer realitat gràcies al microcrèdit que va obtenir en el marc d'un programa de finançament per a pimes i emprenedors de la UE.

La història d'aquesta ballarina és un exemple dels instruments que la UE posa a disposició dels emprenedors per facilitar-los l'accés al crèdit a l'hora d'obrir nous negocis i impulsar així el creixement i l'ocupació.

El de Núria Ventura és l'onzè vídeo de la sèrie #HistòriesUE, que la representació de la Comissió Europea a Barcelona publica cada mes durant tot el 2016 per commemorar els 30 anys de l'adhesió d'Espanya a la Unió Europea.

Notícies relacionades

La sèrie mostra un seguit d'històries personals protagonitzades per ciutadans de Catalunya i de les illes Balears, en què la UE ha jugat un paper important.

Entre els protagonistes de les històries també hi ha una parella de científics que han pogut tornar dels EUA per continuar la seva investigació a Europa gràcies a una ajuda del Consell Europeu d'Investigació; el fundador d'una petita empresa d'innovació que ha aconseguit fons per desenvolupar un dispositiu que permeti fer viatges a l'espai i una parella formada per una igualadina i un berlinès que es van conèixer d'Erasmus i que acaben de tenir un fill.