Renfe començarà a oferir wifi en els seus trens AVE a partir del 3 de novembre

Aquest servei començarà a prestar-se en el trajecte Madrid-Sevilla i s'anirà estenent a tota la flota

 

  / FERRAN NADEU

1
Es llegeix en minuts

Renfe començarà a oferir accés a wifi a bord dels seus trens d'alta velocitat a partir del dia 3 de novembre, segons fonts de l'operadora ferroviària.

Per oferir aquest nou servei, l'operadora pública ha desenvolupat, en col·laboració amb Telefónica, la nova plataforma de continguts denominada PlayRenfe, que presentarà el mateix dia de la seva posada en servei.

Telefónica es va adjudicar fa un any el contracte de Renfe per instal·lar i subministrar el servei de wifi als trens AVE i a les estacions, per un import total de 101,85 milions d'euros. Amb una durada de sis anys, el contracte pot ser prorrogat quatre anys addicionals per 46,77 milions d'euros.

La primera línia d'alta velocitat que comptarà amb aquest nou servei serà la que uneix Madrid amb Sevilla, va informar llavors Renfe.

Notícies relacionades

El president de la companyia, Pablo Vázquez, va assegurar l'estiu passat que aquest any 19 trens d'alta velocitat comptaran amb wifi, i 89 a finals del 2017.

Segons el màxim responsable de Renfe, el nou servei permetrà a l'operadora tenir connexió amb els seus viatgers en temps real o que, per exemple, un interventor pugui vendre bitllets, mentre que, des de la nova plataforma de continguts, els viatgers podran accedir a una botiga durant el trajecte en tren per fer les seves compres.

Temes:

Internet AVE Wifi