PROTESTA ESCOLAR AL MARESME

Els pares d'un col·legi amenaçat de tancament demanden Ensenyament

L'ampa de l'escola Mar Nova de Premià de Mar ha començat a recaptar fons per pagar el procés judicial

El Parlament ha demanat una moratòria d'un any per a la clausura però la Generalitat de moment no fa cas de la petició

icoy36027895 premia escola mar nova161024175229

icoy36027895 premia escola mar nova161024175229 / JULIO CARBO

2
Es llegeix en minuts
MARÍA JESÚS IBÁÑEZ / BARCELONA

L’anunci de tancament de l’escola Mar Nova de Premià de Mar (Maresme) podria arribar els pròxims mesos als tribunals, si prospera la demanda que l’associació de pares d’alumnes (ampa) del col·legi ha presentat contra la Conselleria d’Ensenyament. Per finançar els costos que generarà el procés contenciós administratiu, l’ampa ha iniciat una campanya per recaptar els 4.000 euros que calculen que necessitaran.

    «Serà la primera vegada que una escola porti l’Administració davant el jutge pel tancament d’una escola pública», assegura Jaume Mora, president de l’associació de pares del Mar Nova, que compta, en la seva reivindicació, amb el suport unànime del ple municipal de Premià de Mar i amb una resolució del Parlament que sol·licita a Ensenyament que concedeixi a l’escola una moratòria d’un any abans de portar el tancament del centre a la pràctica.

ÚNICA VIA / Els tribunals són, segons l’opinió de l’ampa, l’única via que els queda per evitar la desaparició de l’escola, ja que «la conselleria s’ha tancat en banda» i continua endavant amb el seu propòsit, «malgrat que tots els grups polítics, excepte JxSí, van demanar que es frenés la clausura si no es comptava amb el consens de l’entorn local», explica Mora.

    El departament que dirigeix Meritxell Ruiz, per la seva part, argumenta que la clausura del col·legi, que manté en ferm per al curs 2017-2018,

obeeix a l’escassa preinscripció que ha tingut el Mar Nova en els últims cursos, i recorda que aquest any ja ni tan sols hi ha classes de 

P-3 al centre.

    Els pares afirmen que, en les seves converses amb la conselleria, aquesta també ha esmentat els fluixos resultats que els alumnes del col·legi obtenen en les proves diagnòstiques de tercer i en les de competències bàsiques de sisè de primària. En tot cas, assegura Ensenyament, «qualsevol decisió que s’adopti serà comunicada a la comunitat educativa».

    «En primer lloc, la baixa preinscripció va ser culpa, en bona mesura, del mateix anunci de la Generalitat, que va desmotivar moltes famílies» a matricular-hi els seus fills, protesta el president de l’ampa. A més, afegeix, «l’anterior direcció del col·legi, que va rellevar el 2015 l’equip que havia posat en marxa l’escola, no va contribuir a animar els pares de possibles futurs alumnes», assenyala Mora. Malgrat això, subratlla, el centre va rebre 13 peticions de matrícula per a P-3, «suficients per poder obrir un grup, almenys en altres col·legis del poble», lamenta.

Notícies relacionades

    Sobre els resultats dels seus fills en les proves externes, l’ampa replica a Ensenyament que les notes han millorat notablement en els últims cursos.

    El Mar Nova és una escola amb «un projecte educatiu singular, ja que la metodologia del centre es basa en el treball globalitzat a l’aula a partir de racons temàtics i projectes», explica el president de l’ampa. «No utilitzem llibres de text ni deures sistemàtics i substituïm les assignatures per franges horàries temàtiques», afegeix Mora, que defensa el dret dels gairebé 200 alumnes del col·legi a escollir com volen ser educats.