Snapchat retira un filtre per a fotos després d'acusacions de racisme

El 'software' La Cara Groga dota les cares d'ulls orientals i galtes grans

 

 

1
Es llegeix en minuts

Snapchat, la popular xarxa social efímera entre adolescents de missatges i fotos, s'ha vist obligada a retirar un filtre per a fotos després de les acusacions de racisme d'alguns usuaris.

El filtre, anomenat La Cara Groga, dotava les cares d'ulls orientals, galtes grans i altres trets de còmic associats als xinesos, cosa que ha provocat les ires de molts usuaris a Twitter.

La màscara de 'software', que es va llançar dimarts passat, era, segons Snapchat, una manera lúdica de recrear personatges de dibuixos animats. L'empresa s'ha disculpat per les suposades ofenses i ha retirat el producte.

Notícies relacionades

La xarxa social que dirigeix Evan Spiegel ja va tenir crítiques similars per un altre filtre inspirat en Bob Marley, que afegia rastes a les fotos però també afegia un to més fosc a la pell del fotografiat.

Els filtres per modificar cares són una de les seves funcions més populars entre els seus més de 100 milions d'usuaris, la majoria adolescents. La xarxa social es basa en la caducitat dels missatges, que s'esborren als pocs minuts de ser enviats. Només un tipus concret de missatges, les històries, duren fins a 24 hores.