CÒMPLICE D'UN PLA PRECONCEBUT

Raquel Gago, condemnada a 12 anys de presó per complicitat en l'assassinat d'Isabel Carrasco

Rebutjada la sol·licitud de lliure absolució

Raquel Gago, condemnada a 12 anys de presó per complicitat en l'assassinat d'Isabel Carrasco

EFE / J. CASARES

1
Es llegeix en minuts

La Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Castella i Lleó ha condemnat Raquel Gago Rodríguez com a còmplice del delicte d'assassinat d'Isabel Carrasco, pel qual ja havien sigut condemnades com a autores Montserrat Ascensión González Fernández i la seva filla Montserrat Triana.

La sala no atén així la petició realitzada a la vista celebrada el 4 de juliol de l'advocat de l'agent de la Policia Local, Fermín Guerrero, que va sol·licitar la lliure absolució de la seva defensada al considerar que no hi havia "proves clares" sobre la seva culpabilitat.

No obstant, el fiscal Ricardo González va demanar que s'incrementi fins als 12 anys, més del doble de la condemna imposada, la pena de presó per a Raquel Gago al considerar que existia un pla preconcebut per acabar amb Isabel Carrasco.

El Tribunal ha atès per tant al veredicte del jurat que declarava Raquel Gago culpable de la mort d'Isabel Carrasco per haver contribuït a portar-la a terme en execució d'un pla conjunt preconcebut, mitjançant actes de col·laboració no constitutius d'autoria, han informat fonts del TSJCiL.

12 ANYS

La sala no ha pogut convalidar una condemna només per l'encobriment, que el jurat va rebutjar al seu dia, i li ha imposat la pena de 12 anys de presó per complicitat en el d'assassinat.

El Tribunal, d'acord igualment amb el veredicte del jurat, ha condemnat Raquel Gago com a còmplice del delicte d'atemptat que també constitueix la mort d'Isabel Carrasco, incloent-lo en la pena imposada.

Per una altra banda, ha absolt Gago del delicte de tinença il·lícita d'armes, ja que el principi constitucional de presumpció d'innocència no permet donar per provat que tingués contacte amb cap de les armes relacionades amb el crim fins que va recollir la utilitzada en la comissió del crim, però no per fer-se'n càrrec sinó per compte aliè i per fer-la desaparèixer.

Notícies relacionades

La sentència de l'Audiència Provincial de Lleó es confirma en tota la resta, i acull els recursos de les acusacions i desestima els de les altres dues condemnades.

Finalment, pel que fa a la petició dels recurrents sobre la presó de Raquel Gago, que està en llibertat provisional, la sala ha indicat que de moment no toca resoldre sobre aquest aspecte, fins que la sentència dictada resulti ferma o s'interposi contra ella recurs de cassació.