Detingut per circular a gairebé 200 km/h i retransmetre-ho per Periscope

Primera operació policial contra un delicte difós per aquesta xarxa social

manifest / {periodico}

1
Es llegeix en minuts

La policia ha detingut a Madrid un noi per gravar vídeos mentre conduïa de manera temerària i retransmetre'ls en directe a través de la xarxa social Periscope, en la primera operació realitzada per delictes comesos amb aquesta aplicació, que s'ha fet gràcies a denúncies de ciutadans.

L'arrestat és un noi de 23 anys que mentre realitzava les gravacions duplicava els límits de velocitat i feia maniobres temeràries, cosa que provocava que els altres conductors s'haguessin d'apartar del seu carril per evitar un xoc. A més, va penjar a la xarxa altres imatges en què es gravava a si mateix consumint substàncies estupefaents.

En un dels vídeos pujats a la xarxa es veu com el jove presumeix que a ell mai el paren i, enfocant amb el mòbil el comptaquilòmetres, demostra que condueix de nit per les autovies de circumval·lació de Madrid a gairebé 200 quilòmetres per hora, en una zona en què el límit és 100.

Es tracta de la primera operació portada a terme a Espanya per delictes comesos a l'usar l'aplicació Periscope --que permet gravar vídeos que es publiquen a Twitter--, i que es va iniciar gràcies al fet que ciutadans van avisar que un usuari d'internet compartia des del seu compte de Periscope aquestes imatges.

D'una banda, la Secció de Xarxes de la Unitat d'Investigació Tecnològica va identificar el perfil d'aquest noi a través d'un rastreig i una anàlisi preventiva que els agents fan per detectar comportaments que suposin una infracció penal.

A més, diversos ciutadans que van tenir accés als vídeos van denunciar la seva existència a través dels comptes que la Policia Nacional té a les xarxes socials.

MANIOBRES TEMERÀRIES

La policia ha subratllat que, a més del perill que suposava conduir mentre manipulava el telèfon mòbil en vídeos que superaven els 16 minuts de durada ininterrompuda, el detingut feia maniobres a gran velocitat que van provocar situacions en què els altres conductors van haver d'apartar-se per evitar la col·lisió, fins en quatre ocasions.

Al finalitzar un dels vídeos, i quan encara era en una carretera interurbana, es veu com fa una brusca derrapada que acaba amb el vehicle situat de manera perpendicular al sentit de la marxa.

Notícies relacionades

Analitzades les imatges i identificat l'autor dels vídeos il·lícits, els investigadors van detenir el jove a la localitat madrilenya de Rivas-Vaciamadrid.

Fonts policials han precisat que es tracta d'un jove nascut a Madrid fa 23 anys, encara que ara no viu a la capital, sobre el qual no consten antecedents policials.