El curs escolar 2016-2017 començarà a Catalunya el dilluns 12 de setembre

L'inici de les classes es podrà endarrerir fins a dos dies a costa de dues de les tres jornades de lliure disposició

cjane31057211 barcelona 2015  09 14  sociedad   inicio del nuevo160415121725

cjane31057211 barcelona 2015 09 14 sociedad inicio del nuevo160415121725

1
Es llegeix en minuts

Les classes del curs 2016-2017 començaran el dilluns 12 de setembre en el segon cicle d'educació infantil, a primària, secundària obligatòria, a batxillerat i als cicles formatius de grau mitjà de FP i d'arts plàstiques i dissenyaixí com en el curs específic de formació per a aquests cicles, segons estableix el calendari oficial.

La nota de la Conselleria d'Ensenyament que publica el 'Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya' ('DOGC') assenyala no obstant que a secundària obligatòria, batxillerat i cicles formatius de grau mitjà aquest inici es podrà endarrerir fins al dimecres 14 de setembre, però s'haurà de compensar amb dies de lliure disposició o el retard de l'últim dia de classes al desembre o al juny.

Els cicles de grau superior de FP i d'arts plàstiques i disseny, els cursos de formació específics per a l'accés a aquests cicles, els ensenyaments de règim especial i formació d'adults, les classes no començaran més tard del 19 de setembre. Pel que fa a les escoles oficials d'idiomes, no podran començar més enllà del 28 de setembre.

L'ordre també estipula que les vacances de Nadal seran del divendres 23 de desembre al diumenge 8 de gener, i les de Setmana Santa, del dissabte 8 al dilluns 17 d'abril. El dimecres 21 de juny s'acabaran les classes a tots els centres, excepte els de règim especial, on ho faran d'acord amb la seva programació acadèmica. El professorat dels centres educatius públics i privats no universitaris haurà de reprendre al centre les activitats d'organització del curs l'1 de setembre.

EXÀMENS DE RECUPERACIÓ

Els exàmens de recuperació de l'ESO, del primer curs de batxillerat i, quan sigui necessari, dels cursos de formació específics d'accés als cicles formatius es faran entre l'1 i el 5 de setembre del 2017.

Notícies relacionades

Els centres disposaran de tres dies festius de lliure disposició que podran fer repartits en els diferents trimestres i que no podran coincidir amb l'inici i el final de les classes ni amb dies els immediatament anteriors o posteriors als períodes de vacances escolars.

Els centres educatius amb servei de transport escolar han de comunicar als serveis territorials la proposta d'horari escolar per al curs com a molt tard el 19 de juny.