El noi que va causar la tragèdia de la N-2 tenia el carnet de conduir retirat des del desembre

Alguns dels ocupants del cotxe francès tenien antecedents i al vehicle s'hi van trobar 7.000 euros i dues ampolles de vodka

Set persones han mort i una ha resultat ferida greu en el xoc entre dos vehicles a la N-2 a Pont de Molins (Alt Empordà), a prop de Figueres, / EL PERIÓDICO / VÍDEO: ATLAS

2
Es llegeix en minuts
Ferran Cosculluela
Ferran Cosculluela

Periodista

ver +

El noi francès de 22 anys i veí de Perpinyà que va causar la tragèdia de la N-2 conduïa sense carnet, segons va confirmar ahir el conseller de l’Interior, Jordi Jané. El conductor, que va morir amb sis persones més en l’accident de dissabte a la matinada a Pont de Molins (Alt Empordà), havia perdut tots els punts al desembre per diferents infraccions, entre elles positius en controls d’alcoholèmia i excés de velocitat.

Fonts pròximes a la investigació van assenyalar a més que alguns dels ocupants del vehicle francès sobre el qual recauen totes les sospites d’haver causat el sinistre tenien antecedents per delictes a França, entre ells, robatori, desobediència a l’autoritat i tràfic de drogues. Els Mossos d’Esquadra sospiten que aquests joves venien de recollir la recaptació d’un bordell de la zona quan es va produir l’accident, cosa que explicaria que portessin a sobre 7.000 euros. A més a més, a l’interior del vehicle també s’hi van trobar dues ampolles de vodka.

Jané va assenyalar que «tot fa pensar» que l’automòbil que anava en direcció sud circulava amb un excés de velocitat, ja que la col·lisió va ser «un impacte brutal». En el sinistre hi van morir set persones, sis de les quals no duien el cinturó de seguretat cordat. Els cinc ocupants del cotxe amb plaques franceses, tots ells sense cinturó, van morir, mentre que dels tres treballadors que anaven en l’automòbil espanyol al seu lloc de treball del Pertús només en va sobreviure un, que està greu a l’UCI de l’Hospital Josep Trueta de Girona, però no es tem per la seva vida.

TENSIÓ

Notícies relacionades

Els cossos dels dos treballadors morts van arribar ahir al matí al tanatori Vicens de Figueres perquè les famílies poguessin donar-los l’últim adéu. A la instal·lació s’hi van viure escenes de punyent dolor, sobretot dels nombrosos parents d’Aalaa El Arbab, marroquí de 31 anys establert a Figueres que havia sigut pare fa poc. La família de l’altre treballador del restaurant Snack Rápido del Pertús que també va morir, Jesús Ulcue, no va poder anar al tanatori perquè la majoria viu a Colòmbia, d’on era originari el desaparegut de 38 anys. La seva viuda, amb qui es va casar al desembre, tampoc va poder assistir a les honres fúnebres perquè està al país sud-americà.

Fonts municipals van explicar que es van efectuar gestions perquè els cossos dels cinc joves que viatjaven al cotxe francès no fossin traslladats al mateix tanatori on es trobaven les víctimes residents a Catalunya. El motiu era evitar qualsevol confrontació amb familiars dels treballadors morts, ja que va transcendir públicament que el causant de l’accident havia sigut presumptament el conductor del vehicle francès. La vetlla dels cinc joves serà avui al tanatori de Girona.