ACCIDENT AERI ALS ALPS FRANCESOS

Els actes d'homenatge es multipliquen en l'aniversari del sinistre de Germanwings

Espanya, França i Alemanya recorden les víctimes

epons33297896 luftansa ceo carsten spohr  l   germanwings ceo th160324144823

epons33297896 luftansa ceo carsten spohr l germanwings ceo th160324144823 / BORIS HORVAT

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / BARCELONA

Les famílies i coneguts de les 149 víctimes de la tragèdia de l'aerolínia Germanwings han guardat aquest dijous un minut de silenci al poble de Le Vernet, als Alps francesos, lloc pròxim a la muntanya on el copilot alemany Andreas Lubitz va estavellar intencionadament l'avió fa un any. En l'acte han participat els veïns de la localitat que ja van mostrar fa un any la seva solidaritat atenent les famílies dels passatgers. La majoria de les víctimes del vol Barcelona-Düsseldorf eren ciutadans espanyols i alemanys.

També la localitat alemanya de Haltern am See (oest d'Alemanya) ha homenatjat les víctimes guardant un minut de silenci a la plaça principal d'aquesta localitat, de la qual procedien 16 estudiants de l'institut. Els alumnes, acompanyats per dos professors, havien realitzat un intercanvi a Barcelona. 

Més d'una desena d'autobusos han traslladat les famílies des de Marsella, on també es va celebrar un acte íntim, fins a Le Vernet. Tan sols un grup de persones s'han pogut acostar al vessant de la muntanya on Lubitz va impactar l'avió per dipositar una corona de flors, perquè els camins d'accés al lloc estaven instransitables per les recents pluges.

INTIMITAT

Notícies relacionades

Els familiars han demanat que no es facin fotos de l'acte. A l'aeroport de Düsseldorf també es rendirà aquest dijous un homenatge a les víctimes i es col·locarà una placa en record de les víctimes. Aquests dos actes s'han produït després de la trobada d'aquest dimecres a l'aeroport del Prat, d'on va sortir l'avió sinistrat, en què la presidenta de l'Associació d'Afectats del Vol GWI 9525, Silvia Chaves, va reclamar canvis legislatius que impedeixin que es repeteixi la tragèdia.

La Comissió Europea també ha traslladat "la seva simpatia i compassió" als familiars i amics de les víctimes i ha indicat que el sinistre ha servit per millorar la seguretat aèria i evitar més successos. Després del desastre aeri, l'Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) va recomanar que a la cabina de vol hi hagi sempre dues persones.