101 cadells de gos rescatats d'un centre de cria il·legal de Rubí

Els Mossos d'Esquadra denuncien el seu propietari per la venda d'animals no autoritzada

mossos

mossos

1
Es llegeix en minuts
GUILLEM SÀNCHEZ / BARCELONA

La unitat regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Nord va detectar un centre de cria el 29 de febrer amb 101 gossos de races de petites dimensions. Però, a diferència de la pel·lícula de Walt Disney, no eren dàlmates. Eren bichon maltès, Chihuahua, minipincher, terrier de Yorkshire, terrier Jack Rusell, Pomerània i un Staffordshire americà (un gos que pot arribar a ser perillós).

El seu propietari no tenia cap autorització administrativa per criar ni per vendre gossos. A més, els animals estaven en condicions higièniques deficients. Els Mossos d'Esquadra van ser avisats de l'existència d'aquest centre a Rubí gràcies a la denúncia d'un particular.

Els gossos estaven agrupats en 17 gàbies, sense sostre i amb un paviment infestat dels seus propis excrements. El local no tenia permís i les aigües residuals es bolcaven directament a terra. Segons l'infractor, ell mateix col·locava el xip als gossos i els enviava al veterinari per obtenir la seva cartilla.

El criador, de 53 anys i de nacionalitat espanyola, és veí de Rubí i ha quedat denunciat per tenir un nucli zoològic il·legal, tenir un gos perillós sense llicència, no censar els animals, exercir una activitat econòmica no comunicada i fer obres en un terreny no urbanitzable.

Notícies relacionades

Els Mossos de l'àrea central de Medi Ambient, una unitat que acaba de complir els 25 anys des de la seva creació, aconsellen a les persones interessades a comprar un gos que evitin nuclis zoològics poc visibles, quedar amb el venedor en punts poc apropiats per recollir l'animal -com una gasolinera o un pàrquing-, que desconfiïn de preus anormalment baixos, que revisin els comentaris dels usuaris a la web i que vagin a centres de cria especialitzats.

A més, recorden, també es pot adoptar un animal abandonat en establiments regulats que ofereixin garanties sanitàries.

Temes:

Rubí Gossos