Un menor transsexual de 17 anys se suïcida per assetjament escolar

Alan va ser un dels primers a Catalunya a qui un jutge va autoritzar a canviar el seu nom al DNI i als documents oficials

L'Associació Chrysallis anuncia a la seva pàgina web la mort d'Alan per "la pressió i incomprensió en l'àmbit escolar"

1
Es llegeix en minuts

L'associació Chrysallis, que agrupa famílies de menors transsexuals, ha anunciat aquest divendres a la seva pàgina web el suïcidi d'un menor de 17 anys, AlansuïcidiAlan, que ha atribuït a "la pressió i incomprensió en l'àmbit escolar".

Aquest menor va ser un dels primers a Catalunya a qui, a principis de mes, un jutge va autoritzar a canviar el seu nom al DNI i als documents oficials, després d'un procés en què va comptar amb el suport de la seva família.

Ha sigut la mare del menor la que ha informat del succés en un comunicat: "Sento en l'ànima haver de donar aquesta terrible i trista notícia. El nostre fill Alan es va treure ahir la seva curta vida de 17 anys. No va poder suportar la pressió de la societat i ens ha deixat per sempre. Moltes gràcies per tot el vostre suport rebut".

"FRUSTRACIÓ I VERGONYA"

Notícies relacionades

Per la seva part, davant el suïcidi del menor, Chrysallis ha indicat: "No hi ha paraules per acompanyar aquest dolor ni per expressar la indignació, frustració i vergonya davant unes administracions que mai arriben a temps, que van sempre darrere de les necessitats de la infància i adolescència transsexual".

"Des de Chrysallis seguirem lluitant perquè la societat respecti les nostres filles i fills, però a Alan ja no li servirà", assenyala l'associació de famílies de menors transsexuals.