dia dels drets humans

Parlen els sense sostre

La campanya #404HomelessNotFound, impulsada pel Centre d'Acollida Assís, dóna veu a les persones sense casa

Vídeo de la campanya #404HomelessNotFound, d’Assís, en què dóna veu als sense sostre. / CENTRE ASSIS / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts
Ignasi Fortuny
Ignasi Fortuny

Periodista. Principalment, escric sobre música.

Ubicada/t a Barcelona

ver +

"La gent que està així són ganduls, mala gent, alcohòlics, drogoaddictes... i si estan així és perquè s'ho han buscat", pensava Antoni Segura, de 61 anys, abans de ser un sense sostre. La seva és una de les històries de les persones sense casa que relata el nou vídeo de la campanya #404HomelessNotFound, del Centre d'Acollida Assís, que es va presentar l'11 de novembre passat. Des d'aquell dia i durant 40 hores i 4 minuts 80 persones amb presència a les xarxes socials van cedir els seus comptes perquè persones sense casa expliquessin les seves històries. Amb aquesta iniciativa l'oenagé barcelonina pretén sensibilitzar i desfer prejudicis sobre els sense sostre.

Notícies relacionades

En el nou vídeo de la campanya, publicat aquest 10 de desembre, Dia dels Drets Humans, es dóna a conèixer la història de cinc sense sostre. Entre ells, extreballadors de banca i una enginyera. "Això li pot passar a qualsevol", coincideixen. "A ningú dels que hi ha al carrer li passa pel cap acabar-hi", afirma un. Molts d'ells coincideixen en la seqüència. Es queden sense feina, s'acaben els estalvis i el següent, el carrer. I allà "et sents completament buit".

A Barcelona es calcula que unes 900 persones dormen cada dia al carrer, 40.000 a Espanya. "Si no tens algú que t'ajudi és molt difícil sortir", diu l'Antoni. La campanya #404HomelessNotFound recorda que es necessiten mans.