Jutjat un expresident de Creu Roja Banyoles per abusos sexuals a menors

El fiscal i l'acusació particular demanen entre 14 i 18 anys de presó

L’expresident de la Creu Roja de Banyoles Joaquim Homs. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Un jutjat de Girona jutja a partir d'aquest dilluns l'expresident de Creu Roja Banyoles (Pla de l'Estany) Joaquim Homs, acusat de prostituir i abusar sexualment de tres joves menors entre el 2007 i el 2011. El fiscal demana 18 anys de presó per a Homs per tres delictes de prostitució i tres d'abusos sexuals continuats per considerar que va oferir ajuda a aquests menors --d'entre 16 i 17 anys-- per aconseguir-los feina o regularitzar la seva situació al país a canvi tenir relacions sexuals amb ell.

El fiscal està convençut que l'expresident de Creu Roja Banyoles escollia les víctimes --totes d'origen marroquí, irregulars i sense recursos-- i els "exigia" que el besessin, es dutxessin o dormissin despullats amb ell i que es deixessin toquat els genitals, segons l'escrit de conclusions provisionals previ a judici.

Notícies relacionades

Fins i tot quan els joves es negaven a satisfer les peticions sexuals d'Homs, ell els "amenaçava de perdre la feina o no poder regularitzar la seva situació", afegeix el fiscal.

L'acusació particular, exercida per l'advocat Benet Salellas, representa dos dels tres joves i considera que Joaquim Homs va aprofitar el seu càrrec a l'entitat per aconseguir "actes íntims amb els perjudicats", per la qual cosa demana 14 anys de presó. El judici ha començat dos anys després que els joves denunciessin aquests presumptes abusos.