La campanya SOS Menorca rep el suport de Serrat, Gabilondo, Buenafuente i Puyal

Són alguns dels firmants del manifest contra el projecte de quatre megarotondes a la carretera general de l'illa

Iñaki Gabilondo, contra les rotondes a Menorca. / FIDEL MASREAL

Iñaki Gabilondo, contra les rotondes a Menorca.
Andreu Buenafuente mostra el seu suport a SOS Menorca.
El cantant Joan Manuel Serrat mostrant el seu suport a SOS Menorca.
Cris Juanico mostrant el seu suport a SOS Menorca.

/

1
Es llegeix en minuts
FIDEL MASREAL / BARCELONA

El manifest del col·lectiu ecologista menorquí GOB Menorca contra el projecte de quatre megarotondes a la carretera general de l'illa, presentat aquest dimecres a Barcelona, ha aconseguit el suport, entre altres, d'Andreu Buenafuente, Iñaki Gabilondo, Joan Manuel Serrat, Cris Juanico, Joaquim Maria Puyal, Àngels Barceló, Guillem López Casasnovas i Alfred Pastor, entre altres.

"La prosperitat de Menorca no passa per obres innecessàries", ha explicat el coordinador de territori del GOB Menorca en la roda de premsa. Camps ha argumentat que el projecte inicial no incorporava les quatre megarotondes en 10 quilòmetres del tram Maó-Alaior, ha argumentat que hi ha alternatives molt menys agressives amb el territori, en una illa declarada Reserva de la Biosfera per la Unesco.

Entre els firmants també hi ha Mariona Carulla, presidenta de la Fundació Palau de la Música, Martí Estruch, exdelegat de la Generalitat a Berlín, els periodistes Josep Maria Ureta i Agustí Sala, el professor Marçal Sintes, l'empresari Rafael Suñol o l'artista Antoni Vidal, entre altres. "Aquest és el moment de parar el projecte, un error ambiental i d'estratègia econòmica", al·lega el GOB.

Notícies relacionades

Davant l'exigència de l'UTE constructora d'un increment de gairebé el 40 per cent en el pressupost de les obres, el GOB en el seu manifest reclama a les forces polítiques que reconsiderin les obres. "Hi ha solucions tècniques, no admetem que se'ns digui que no es pot discutir perquè la proposta tècnica inicial no era aquesta", ha explicat Camps.

La campanya #SOSMenorca del grup ecologista compta amb un manifest al seu web en què es reclama als partits de les illes "que es comprometin a treballar de manera conjunta per abandonar el model de macrorotondes de dos pisos i que optin per mesures de més sentit comú".