CONFINAMENT OBLIGATORI

Una explosió en una empresa química causa dos ferits i un núvol tòxic a Igualada

La Generalitat activa el pla d'alerta Plaseqta, encara que no es coneixen els efectes dels gasos en la població

El núvol tòxic d’Igualada, des de la Cafeteria Kèops. / LUIS PÉREZ

1
Es llegeix en minuts

Una explosió de productes tòxics a l'exterior d'una empresa química situada al polígon Les Comes d'Igualada ha causat aquest matí dos ferits lleus i l'activació del Plaseqta davant l'aparició d'una "núvol tòxic" que ha portat a recomanar el confinament de les persones a Igualada i Òdena (què s'ha de fer en cas de confinament).

11.19 h. El confinament afecta unes 40.000 persones.

11.15 h. El nombre de ferits per l'accident d'Igualada és d'almenys tres persones.

11.10 h. Desobediència civil.  Ciutadans d'Igualada informen que la població no està obeint el consell de confinament emès per Emergències.  

11.05h. Les sortides 555 i 554 de la A-2 estan tallades.

11.10h. Confirmats els productes tòxics emesos a l'atmosfera

 

11.05h. El confinament dels veïns afecta els municipis d'Igualada, Òdena, Vilanova del Camí i Santa Margarida de Montbuí

11.00h. Protecció Civil ha assenyalat que els vehicles no són el lloc adequat per confinar-se, i ha instat els veïns a tancar-se a casa amb les finestres, portes i elements de ventilació tancats.

10.55h. Carreteres tallades. L'accés a la carretera del polígon i la sortida de l'autovia A-2 a Igualada amb sentit Lleida.

10.45h. La Generalitat aconsella que no es vagi a buscar els nens al col·legi a la zona de confinament obligat pel núvol tòxic.

 

10.20 h. El núvol ha sigut un verdader bolet.

Notícies relacionades

10.00 h. Els Bombers de la Generalitat han informat que el succés s'ha produït a l'exterior de l'empresa Simar, quan es feien operacions de càrrega i descàrrega de productes químics, i que per causes desconegudes s'ha produït una barreja de diversos d'ells que han donat lloc a una explosió i a un "núvol tòxic".

A causa d'aquesta explosió, han resultat ferides de caràcter lleu dues persones, que han sigut traslladades pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) a un hospital. Protecció Civil de la Generalitat ha activat el Pla d'emergències químiques de Catalunya --Plaseqta-- i ha recomanat el confinament de la població d'Igualada i Òdena, on viuen unes 40.000 persones. Onze dotacions dels Bombers de la Generalitat s'ha desplaçat al lloc.