Mor atropellat un mosso en un control a la C-58, a Sant Quirze del Vallès

El conductor del turisme ha donat positiu en el control d'alcoholèmia al ser detingut després de fugir

El cotxe que ha atropellat un mosso en un control de la C-58.

El cotxe que ha atropellat un mosso en un control de la C-58. / ACN

1
Es llegeix en minuts

Un agent dels Mossos d'Esquadra ha mort atropellat aquest dissabte en un control de trànsit a la C-58, a Sant Quirze del Vallès (Vallès Occidental). El sinistre s'ha produït cap a les 07.30 hores a prop de la plaça del Mil·lenari de la població quan un turisme --un BMW sèrie 3 de color platejat-- s'ha saltat el control i ha envestit un dels policies, un caporal de trànsit que ha mort a causa de les ferides. 

El vehicle ha fugit però ha estat interceptat 45 minuts després a l'entrada de Barcelona. El conductor ha donat positiu en el control d'alcoholèmia i ha estat arrestat com a presumpte autor d'un delicte d'homicidi i traslladat a dependències policials. El detingut és membre del Grup Militar d'Alta Muntanya de la caserna del Bruc, té 24 anys, nacionalitat espanyola i és veí de Santa Coloma de Gramenet (Barcelonès).

Els Mossos havien establert un control de trànsit al quilòmetre 12 de la carretera C-58. Al voltant de les 07.30 hores, un turisme d'alta gamma s'ha acostat al control a gran velocitat. Els agents li han fet indicacions perquè s'aturés però el conductor del vehicle ha accelerat, ha envestit un caporal i ha fugit del lloc. El mosso ha resultat ferit molt greu per la violenta envestida. Els agents que l'acompanyaven li han donat assistència fins que ha arribat l'ambulància medicalitzada, encara que finalment el policia ha mort.

FUGA A GRAN VELOCITAT

Notícies relacionades

Immediatament després de l'atropellament s'ha activat un ampli dispositiu de recerca del vehicle fugitiu. A les 07.49 hores una patrulla de Mossos ha vist el vehicle dirigint-se a Barcelona per la carretera C-17, al terme municipal de Montcada i Reixac (Vallès Occidental). El turisme també els ha sobrepassat a gran velocitat i la patrulla ha seguit el vehicle fins a la cruïlla amb el carrer de Jacint Verdaguer, a Santa Coloma de Gramenet.

El conductor ha quedat detingut com a presumpte autor de la mort de l'agent. La prova d'alcoholèmia que se li ha practicat al mateix lloc ha donat un resultat positiu de 0,71 mg d'alcohol per litre d'aire expirat, han informat els Mossos. El detingut ha estat traslladat a dependències policials i passarà a disposició judicial els pròxims dies.