GESTIÓ DE LA FRONTERA SUD D'ESPANYA

La jutge de Ceuta deixa a l'Audiència la investigació del drama del Tarajal

Addueix que la mort dels 15 immigrants va tenir lloc en aigües del Marroc

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
CEUTA

La titular del Jutjat d'Instrucció número 6 de Ceuta s'ha inhibit en favor de l'Audiència Nacional en la investigació de la mort dels 15 immigrants subsaharians que van morir ofegats el dia 6 de febrer quan intentaven accedir nedant a Ceuta per la platja de Tarajal.

La jutge que instrueix el cas ha considerat que les morts dels immigrants es van produir en aigües del Marroc, per la qual cosa ha estimat que no té competència per continuar amb la investigació. La jutge considera que es tracta de fets ocorreguts fora del territori nacional i que ha de ser l'Audiència Nacional l'encarregada de la instrucció d'aquest cas, informa Efe.

Notícies relacionades

La investigació es va iniciar a Ceuta després que en els dies posteriors a l'intent d'entrada van anar apareixent a les platges de la ciutat els cadàvers dels immigrants que van morir en aquella tragèdia. La troballa dels cossos, que van ser enterrats al cementiri catòlic de Santa Catalina, va motivar l'obertura de la investigació judicial per aclarir les causes dels mort.

El salt va ser protagonitzat per uns 250 immigrants que van ser repel·lits per guàrdies civils que des de la riba van disparar pilotes de goma a la zona dels homes que nedaven cap a la riba. Malgrat que les autòpsies van determinar que cap dels morts presentaven lesions d'impacte de pilotes de goma, el pànic va contribuir, segons van denunciar després diverses oenagés, al caos que va desencadenar la tragèdia. Els pocs immigrants que van poder arribar a les costes espanyoles van ser retornats al Marroc posteriorment. Aquest dispositiu li va costar el càrrec al cap de la Guàrdia Civil a Ceuta.