OPERACIÓ DE LA GUÀRDIA CIVIL

Almenys 16 detinguts per enaltir el terrorisme a les xarxes socials

Els arrestos formen part d'una segona fase de l'operació Aranya del mes d'abril passat

1
Es llegeix en minuts

Setze persones, una d'elles menor, han estat detingudes en les últimes hores en sis comunitats autònomes en una operació de la Guàrdia Civil contra l'enaltiment del terrorisme internet i les xarxes socials, segons ha informat el Ministeri de l'Interior. Els arrestos, que han tingut lloc a EuskadiNavarraMadridCatalunyaCastella i Lleó i Castella-la Manxa, corresponen a una segona fase de l'operació Aranya, que continua oberta. A la primera part hi va haver 21 detinguts. 

En els comentaris apareguts a les xarxes pels detinguts es demana a ETA, segons Interior, que torni a cometre atemptats i es fan referències humiliants als danys físics soferts per les víctimes del terrorisme. Els missatges també fan apologia d'Al-Qaida o del GRAPO. L'operació, dirigida i coordinada pel jutjat central d'instrucció número 3 i la Fiscalia de l'Audiència Nacional, continua oberta i no es descarten nous arrestos.

Notícies relacionades

El ministeri ressalta la "incessant" col·laboració ciutadana, principalment a través del portal d'internet Col·labora de la Guàrdia Civil i dels perfils oficials en xarxes socials de l'institut armat. 

Entre els comentaris figura un insult al regidor del PP d'Ermua (Biscaia) assassinat per ETA Miguel Ángel Blanco: "Algú que recolza la tortura no mereix un mínim de respecte, Miguel Ángel Blanco fill de puta". Un altre amenaça el president del Govern, Mariano Rajoy, i l'exlíder del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba: "Una bomba al cotxe oficial de Rajoy i una altra al de Rubalcaba".