CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

Trinitat i Tobago prohibeix l'entrada a viatgers procedents de països amb brot d'Ebola

Tampoc hi podran accedir les persones que hagin visitat aquests llocs durant les sis setmanes prèvies a la seva arribada

1
Es llegeix en minuts

El Govern de Trinitat i Tobago s'ha sumat a altres illes del Carib que han decretat el veto d'entrada al seu territori als viatgers procedents de països de l'Àfrica més afectats pel brot d'Ebola.

Segons publica aquest divendres el diari 'Trinidad Express', el ministre de Salut de Trinitat i Tobago, Fuad Khan, ha confirmat en una conferència de premsa la decisió de prohibir "immediatament" l'entrada a les illes de residents de Sierra LeoneGuineaRepública Democràtica del CongoLibèria i Nigèria. Tampoc podran entrar en aquestes illes caribenyes, situades davant les costes de Veneçuela, les persones que hagin visitat aquests països durant les sis setmanes prèvies a la seva arribada.

Notícies relacionades

Encara que no s'ha registrat cap cas d'Ebola al seu país, Khan ha indicat que el Govern sospesa comprar una unitat de biocontenció --amb vuit habitacions-- per uns 3,2 milions de dòlars, per aïllar qualsevol pacient que presenti símptomes. Les autoritats d'immigració i ports de Trinitat i Tobago van evitar aquesta setmana l'arribada de l''Ocean Discovery', un vaixell britànic de carregament, al port de Chaguaramas, localitzat a la costa nord-oest del país, segons publica avui aquest mateix diari.

Els oficials van explicar que el vaixell s'havia aturat anteriorment en almenys dos ports de l'Àfrica --Congo i Ghana-- abans d'arribar a les illes caribenyes, de manera que, com a mesura preventiva, van decidir prohibir el desembarcament. El Govern ha detallat que s'ha distribuït equips de protecció personal per atendre casos del virus als centres de salut del país, alhora ha dit no haver decidit encara si es cancel·larà el carnaval programat a principis del 2015. Els carnavals d'aquest país són els més coneguts de les illes del Carib i el seu atractiu turístic, ja que cada any milers de persones hi van atretes per la barreja del calypso, la soca i altres ritmes afrocaribenys, les màscares i costums francesos i la cultura britànica que conviuen en aquestes illes.