ALERTA SANITÀRIA

L'OMS enviarà experts a Costa d'Ivori i Mali per intentar frenar l'Ebola

Els dos països encara no n'han tingut casos però són veïns de Guinea i Libèria, dos dels més afectats

1
Es llegeix en minuts

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) enviarà experts a Costa d'Ivori i Mali per analitzar les mesures de prevenció davant possibles casos d'Ebola, en un intent per contenir un brot que ja ha causat més de 4.000 morts a la zona occidental de l'Àfrica.

Un primer equip d'unes 10 persones marxarà cap a Mali diumenge, mentre que un segon grup viatjarà dies després a Costa d'Ivori, ha explicat la directora de respostes de l'OMS, Isabelle Nuttall.

L'agència ha recordat que les autoritats ivorianes ja apliquen controls a les seves fronteres i han fet simulacres per entrenar la seva resposta davant una possible entrada del virus al país.

Ni Costa d'Ivori ni Mali han registrat casos d'Ebola en els seus territoris, malgrat que tots dos comparteixen frontera amb Guinea i Libèria, dos dels països més afectats. Libèria --el país amb més morts--, Nigèria i el Senegal també han registrat malalts.

Així mateix, l'OMS vigilarà de prop Benín, Burkina Faso, el Camerun, Gàmbia, Ghana, Mauritània, Nigèria, la República Centreafricana, la República Democràtica del Congo (RDC), el Sudan del Sud i Togo. "Aquests països tenen sistemes de salut més febles que altres de l'Àfrica i potser no compten amb prou experiència", ha assenyalat Nuttall.

Notícies relacionades

Els experts de l'OMS avaluaran les necessitats de cada Estat, el que han fet fins ara i el que necessiten encara fer per estar segurs que estan preparats per fer front a un brot d'Ebola. "S'ha de saber si tenen prou personal, prou equipament, les instal·lacions necessàries, si saben recollir les mostres, si tenen on analitzar-les o saben on enviar-les", ha afegit.

Segons les últimes dades de l'OMS, l'actual brot d'Ebola ha causat 4.493 morts i ha contagiat 8.997 persones.