TEMPORAL A CATALUNYA

La pluja inunda baixos i altera el trànsit a l'àrea metropolitana

Vallirana, Sant Joan Despí, Esparreguera o Sant Feliu de Llobregat han superat els 60 litres per metre quadrat

Diversos ciutadans es protegeixen de la pluja, aquest diumenge a Barcelona.

Diversos ciutadans es protegeixen de la pluja, aquest diumenge a Barcelona. / JORDI COTRINA

1
Es llegeix en minuts

Les fortes pluges que han descarregat aquest diumenge principalment a l'àrea de Barcelona, Baix Llobregat i Vallès Occidental han inundat baixos i garatges i han dificultat la circulació en algunes vies, com les rondes de Barcelona. Entre les 12.00 i les 18.00 hores, el servei d'emergències de la Generalitat ha rebut 393 trucades de ciutadans, la majoria per inundacions, filtracions i incidències de trànsit.

Notícies relacionades

Per la seva part, els Bombers han realitzat, entre les 15.00 i les 17.00 hores, un total de 70 sortides, la majoria concentrades a les comarques del Baix Llobregat i el Vallès Occidental. 13 de les sortides han estat a Terrassa. Una d'aquestes intervencions ha consistit a rescatar una conductora que havia quedat atrapada a l'interior del seu vehicle a sota d'un pont situat entre l'avinguda Vallès i la carretera de Rubí.

En poblacions com Vallirana, Sant Joan Despí, Sant Feliu de Llobregat Esparreguera s'han superat els 60 litres per metre quadrat. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en 30 minuts han caigut 27 litres a Barcelona ciutat, 22 a Sabadell i 20 litres al Prat de Llobregat.