CITA AL MAIG

Calella "perseguirà" els hotelers que recolzin el turisme de borratxera

Gairebé un miler de joves francesos arribaran a la localitat del Maresme atrets per l'oferta de festa i alcohol barat

Joves al centre de Calella.

Joves al centre de Calella. / JOSEP GARCIA

1
Es llegeix en minuts

El turisme de borratxera s'estén. És una font d'ingressos respectable però indesitjada per la majoria de municipis, que intenten escapar de l'etiqueta amb tots els mitjans al seu abast. L'Ajuntament de Calella amenaça ara amb mà dura els hotelers que donin cobertura a la disbauxa alcohòlica i el 'botellon' col·lectiu. L'alcaldessa, Montserrat Candini, ha anunciat que des del consistori es "perseguiran" les pràctiques empresarials que vagin en contra de les normes del municipi, com l'ordenança de civisme. Candini ha posat en alerta l'empresariat local després de conèixer que quatre hotels de la ciutat acolliran 900 joves francesos que un operador turístic portarà a la ciutat el pont de l'1 de maig amb un programa d'activitats basat en la festa, l'oci nocturn i el consum d'alcohol. La gresca i la festa alcohòlica prevista vol ser boicotejada per l'ajuntament, que ha denunciat també l'organitzador. Calella pretén ser un destí turístic familiar, sa i de qualitat. Però el pont de maig se'n pot muntar una de bona si els 900 joves exigeixen el que se'ls ha promès.

L'oferta de SpringBreak

L'Ajuntament de Calella ha denunciat l'operador turístic Playa y Fiesta, encarregat de l'organització de la SpringBreak una estada vacacional dirigida a joves francesos i que promou Calella com un destí de turisme alcohòlic. La SpringBreak ofereix una estada de quatre dies a uns preus que oscil·len entre els 200 i els 300 euros amb activitats que se circumscriuen a piscina, bar i discoteca, i especialment atractives ofertes relacionades amb el consum d'alcohol .

Notícies relacionades

L'alcaldessa de Calella s'ha mostrat "sorpresa" per aquest repunt del turisme de borratxera, que s'havia aconseguit allunyar tímidament del destí en els últims quatre anys. L'arribada dels joves francesos, a l'estil Saloufest, compta amb la connivència de quatre hotels de la ciutat, on s'allotjaran els adolescents durant aquests quatre dies.

Municipi turístic-esportiu

L'eradicació d'aquest tipus de turisme a la ciutat s'ha acompanyat els últims anys de la promoció de la ciutat com a destí esportiu de qualitat. Entre altres, Calella acull des de fa dos anys l'etapa inaugural de la Volta Ciclista a Catalunya i, dues vegades a l'any, un triatló de prestigi internacional.