Un mort i sis joves intoxicats en un botellon a Almeria

Els afectats han ingerit una ampolla de whisky amb un suposat pesticida

Els intoxicats van fer ’botellon’ amb el que van creure que era whisky. / VÍDEO / ATLAS

1
Es llegeix en minuts
JULIA CAMACHO / Sevilla

Una persona ha mort i, almenys, set més han resultat hospitalitzades a causa d'una possible intoxicació durant un botellon a la ciutat d'Almeria, segons sembla per una beguda de whisky que contenia pesticida. Segons han relatat els afectats als seus familiars, van trobar l'ampolla fa dies en un portal o uns contenidors en un carrer d'El Ejido, i ahir a la nit van decidir beure-se-la per celebrar l'inici del pont festiu pel Dia d'Andalusia.

L'avís l'ha donat un ciutadà, aquesta matinada cap a les 02.20 hores, quan s'ha trobat diverses persones tombades a terra que semblaven bastant èbries i afectades al carrer Trajano de la capital almerienca, una coneguda zona de marxa juvenil. Els serveis sanitaris que s'han desplaçat fins allà els han evacuat immediatament a l'hospital davant la possibilitat que es tractés d'un coma etílic fruit de la barreja de begudes alcohòliques.

Un parell d'hores després els serveis d'emergències han tornat a rebre trucades d'un succés similar al mateix carrer, protagonitzat ara per dos joves d'origen nord-africà. Quan els metges han arribat, un dels homes, de 32 anys, ja havia mort i l'altre es trobava en estat greu.

Notícies relacionades

Segons ha informat la Delegació del Govern, hi ha quatre joves ingressats a la Unitat de Cures Intensives (uci) de l'Hospital Torrecárdenas d'Almeria, un dels quals continua molt greu. Tres joves més estan en observació.

La delegada del Govern, Carmen Crespo, ha confirmat a Sevilla que va ser un dels joves qui va portar al grup una ampolla de whisky amb la substància tòxica que havia trobat en un contenidor d'El Ejido, i que es manté oberta la investigació policial per aclarir d'on procedia l'ampolla.