Anar al contingut

EL SEGON AQUESTA SETMANA

Més de 200 immigrants entren a Melilla en un nou salt massiu a la tanca

Els subsaharians s'han dirigit abans de les set del matí al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants amb càntics de victòria

Detingut un immigrant després d'agredir amb un pal un guàrdia civil que intentava ajudar un grup que va quedar atrapat a dalt de la tanca

MAYKA NAVARRO / MELILLA

Immigrants subsaharians entrant per la frontera de Melilla / ATLAS

Immigrants subsaharians entrant per la frontera de Melilla
Immigrants subsaharians al CETI, prop de la tanca de la frontera amb el Marroc.
Immigrants subsaharians celebren la seva arribada a Espanya al CETI després dhaver saltat de matinada la tanca de la frontera amb el Marroc.
Un grup dimmigrants és atès per personal del CETI de Melilla i de la Creu Roja, aquest divendres.

/

Desenes d'immigrants subsaharians han aconseguit aquest divendres entrar a Melilla en un nou assalt massiu a la tanca fronterera, el segon que es registra aquesta setmana.

L'entrada s'ha produït cap a les sis de el matí per la zona pròxima al rierol de Beni Enzar, i es calcula que el nombre d'immigrants, la majoria camerunesos, que han aconseguit entrar podria superar els 200.

Després d'entrar a la ciutat, els subsaharians s'han dirigit caminant al Centre d'Estada Temporal d'Immigrants (CETI) amb càntics de victòria, i han arribat a parar cotxes que circulaven pel lloc per sol·licitar indicacions als conductors. Després del salt, un guàrdia civil ha estat agredit al cap amb un pal per un subsaharià, que ha estat detingut. L'incident ha tingut lloc, segons el relat de la Guàrdia Civil, quan l'agent ha intentat auxiliar l'immigrant, que, juntament amb tres més, s'havia quedat enfilat dalt de la tanca. Les ferides de l'agent són de caràcter lleu, segons les mateixes fonts. En el moment del saltar, segons fonts de la Delegació del Govern, els immigrants han llançat "ampolles, pedres i pals". En aquesta ocasió, la resistència en el costat marroquí ha estat mínima.

Des de primera hora del matí s'estan succeint les escenes d'alegria a les portes del CETI. A l'interior, el seu director, Carlos Montero, ja està planificant la gestió d'acollida dels nous usuaris. Després del nou salt massiu d'aquest matí és probable que el CETI arribi als 1.500 ocupants.

0 Comentaris
cargando