Arcadi Oliveres cessarà com a president de Justícia i Pau a l'abril

L'economista fa 13 anys que ocupa el càrrec

Arcadi Oliveres.

Arcadi Oliveres. / JOAN CORTADELLAS

1
Es llegeix en minuts

El professor d'Economia de la UAB Arcadi Oliveres cessarà com a president de l'associació Justícia i Pau de Catalunya el mes d'abril, després de més de 13 anys, dels més de 40 que fa que està vinculat a l'entitat, en el càrrec.

Segons ha informat la Conferència Episcopal Tarraconense, Arcadi Oliveres va rebre el dia 17 un homenatge a Esplugues de Llobregat per part dels Amics de Justícia i Pau de diferents diòcesis de Catalunya.

Oliveres milita des del 1981 a Justícia i Pau, una associació catòlica vinculada a la diòcesi de Barcelona i dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, i el 1986 va ser nomenat vicepresident d'aquesta oenagé cristiana.

El desembre del 2001 va ser nomenat president de Justícia i Pau després de la mort del fins llavors president Joan Gomis. Entre els anys 1986 i 1999, Oliveres també va ser vicepresident, i entre el 1999 i el 2003, president de la Comissió General de Justícia i Pau d'Espanya.

L'abril passat va anunciar que es presentava per la candidatura Procés Constituent, juntament amb la monja Teresa Forcades.

Notícies relacionades

En l'acte d'homenatge a Oliveres hi van participar gairebé 150 persones, entre elles l'arquebisbe d'Urgell, que va ser delegat episcopal de Justícia i Pau de Barcelona entre el 1979 i el 1994; Joan Enric Vives, i l'actual director de Justícia i Pau, Eduard Ibáñez, així com diversos vicaris episcopals i el degà de la Facultat de Teologia, Armand Puig.

Durant l'acte es va projectar un curtmetratge d'homenatge a aquest activista social, de qui van destacar la seva trajectòria vital "de treballador incansable per la pau i els drets humans".