El diari d'una societat oberta

1
Es llegeix en minuts
Mariano Rajoy
Mariano Rajoy

President del Govern

ver +

Des de la seva fundació ara fa 35 anys, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA atresora el mèrit d'haver convertit els seus trets distintius en la clau del seu èxit. De la innovació dels seus formats a l'arrelament de la seva pionera edició en català, aquestes senyes d'identitat ens parlen d'una vocació d'obertura que, ja present en l'impuls editorial d'Antonio Asensio, s'ha enriquit amb el temps fins a fer d'EL PERIÓDICO el que és avui: una referència tant de la premsa catalana com de la premsa nacional.

Al llarg de més de tres dècades, efectivament, una generació de lectors ha trobat en el diari del Grup Zeta un equip de professionals convençuts de la dimensió de servei públic de la informació i l'opinió de qualitat. Aquest compromís coneix ara el seu vessant més dramàtic amb el segrest a Síria de Marc Marginedas, gran corresponsal de guerra, la situació del qual mereix tota l'atenció del Govern.

Notícies relacionades

Nascut en el mateix moment que la Constitució del 1978, EL PERIÓDICO DE CATALUNYA és exponent de la influència de la premsa a l'hora de consolidar els valors d'una societat oberta, plural i tolerant, com és la de Catalunya i la del conjunt d'Espanya. No en va, aquest diari barceloní ha nodrit de continguts no pocs rotatius germans al llarg del país, ha portat al paper la naturalitat amb què es viu al carrer la riquesa del bilingüisme i ha aconseguit, des de la seva profunda catalanitat, convertir-se en un mitjà de projecció nacional.

Per tot això,voldria felicitar els lectors d'EL PERIÓDICO, el seu director, Enric Hernàndez, i el seu editor, Antonio Asensio Mosbah, en la celebració del seu aniversari i enviar-los els meus millors desitjos de cara al futur.