Mor un turista espanyol al caure d'un penya-segat a Noruega

La primera mort accidental registrada a la zona obre el debat sobre la conveniència de posar tanques al mirador

El penyal noruec conegut com a Preikestolen (el Púlpit). / YOUTUBE

1
Es llegeix en minuts

Un turista espanyol va morir aquest dimarts al caure del cim del Preikestolen (el Púlpit), una formació rocosa a més de 600 metres d'altura al sud de Noruega i que és una popular atracció turística, informen mitjans locals.

El jove, Diego G. C., estava a punt d'abandonar el mirador amb un grup quan va decidir fer algunes fotos més, i seguidament es va precipitar al buit, segons explica el diari local 'Strandbuen', citant testimonis d'altres turistes.

Una unitat d'escaladors, recolzats per un helicòpter, van poder recuperar el seu cos i portar-lo a l'Hospital Universitari de Stavanger perquè li practiquessin una autòpsia.

Segons el xèrif local Odd-Bjorn Næss, es tracta de la primera vegada que un turista cau accidentalment des de la Roca del Púlpit. El succés ha obert el debat sobre si seria necessari instal·lar barreres de seguretat en aquest monument natural.

Notícies relacionades

Els turistes que visiten la Roca solen mantenir-se a una certa distància de la vora, i els més atrevits opten per acostar-se al precipici avançant asseguts o fins i tot reptant pel terra, ja que no hi ha cap mesura de protecció.

Una portaveu del Ministeri espanyol d'Afers Estrangers i de Cooperació ha assenyalat que la cònsol a Oslo es manté en contacte amb la família del noper ajudar-los amb els tràmits de repatriació del cadàver, però ha refusat donar detalls sobre la identitat de la víctima o les circumstàncies del succés.