Expectació davant la presentació d'un mitjà de transport revolucionari

Elon Musk donarà a conèixer avui el Hyperloop, del qual assegura que es desplaça a 800 km/h

Obama i Musk, a Cap Canaveral.

Obama i Musk, a Cap Canaveral. / JIM YOUNG (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

Moltes persones de tot el món estan paralitzades, paradoxalment, a l'espera d'un noumitjà de transport que l'empresariElon Musk presentarà les pròximes hores. Es tracta de laHyperloop, una forma híbrida de transport que ha impulsat aquest emprenedor que va ser cofundador de PayPal i és l'actual president de Tesla Motors.

Musk va anunciar que el nou mitjà de transport permetrà el trasllat amb unes condicions desconegudes, absolutament revolucionàries.

L'empresari parlava que un viatge des de San Francisco fins a Los Angeles requereix unes sis hores en cotxe i un trajecte "insuportable" de gairebé nou hores en bus. En avió, el vol es redueix a una hora i quart, però s'hi ha d' afegir el trasllat a l'aeroport, l'espera, la facturació... No pas menys de quatre hores, en definitiva.

Notícies relacionades

En declaracions a Bloomberg Businessweek, Musk va assegurar que el Hyperloop seria capaç de portar la gent de San Francisco a Los Angeles en 30 minuts. Això comporta una velocitat de gairebé 800 quilòmetres per hora.

El directiu ha descrit la Hyperloop com el "cinquè mitjà de transport" i diu que és un híbrid entre un tren i un avió. El cost proposat del Hyperloop entre Los Angeles i San Francisco és de 6.000 milions de dòlars, segons va dir. Com a referència, Califòrnia està treballant en els plans per construir un sistema de trens molt més lent entre les dues ciutats, que s'espera que costi 60.000 milions.

Temes:

Hyperloop