Cada dia hi ha 70 beneficiaris exclosos del sistema de dependència

Més de 12.000 persones s'han quedat sense ajuda a tot Espanya en els últims sis mesos

1
Es llegeix en minuts

El nombre dedependentsambprestaciós'ha reduït en els últims sis mesos en 12.438 persones, cosa que suposa que cada dia en aquest període 70 beneficiaris han estat expulsats del Sistema per a l'Atenció a la Dependència (SAAD), segons l'últim dictamen de l'Observatori de la Dependència.

En l'informe, que puntua també el desenvolupament del SAAD per part de les comunitats autònomes i que ha estat presentat avui, destaca Castella i Lleó, seguida del País Basc i la Rioja, mentre que a la cua se situen la Comunitat Valenciana, les ciutats autònomes de Ceuta i Melilla i les Canàries.

El dictamen, que avalua cada sis mesos l'aplicació de la llei, en aquesta ocasió destaca que la majoria de les comunitats baixen la seva puntuació respecte als informes anteriors.

Notícies relacionades

Només Castella i Lleó amb una puntuació d'un 9,6, el País Basc amb 8,3 i Cantàbria, amb un 5,8, pugen i en aquest últim cas, la comunitat càntabra és la que més ha millorat la seva aplicació de la llei al remuntar un 4,2.

En general, segons les puntuacions de l'observatori, la implantació de la llei segueix empitjorant al passar d'una puntuació mitjana de 4,72 punts -el desembre de 2012- a 4,48 el juny d'aquest any.