Més de 7.000 ciutats de 152 països participen en L'Hora del Planeta

L'apagada voluntària ha començat a les 20.30 hora local a Sydney, ciutat natal de la iniciativa

L’emblemàtic edifici de l’Opera House de Sydney, abans i durant l’apagada.

L’emblemàtic edifici de l’Opera House de Sydney, abans i durant l’apagada. / DANIEL MUÑOZ (REUTERS)

1
Es llegeix en minuts

L'Hora del Planeta ha arribat a Sydney, la ciutat natal de la iniciativa, avui a les 20.30 hora local (09.30 GMT) amb una apagada voluntària als edificis més emblemàtics, com la Casa de l'Òpera i el Pont del Port.

Gratacels, edificis públics, centres comercials, mercats, botigues, restaurants, places i altres llocs públics de Sydney participen en aquesta proposta del Fons Mundial per a la Naturalesa (WWF), que espera atraure aquest any més de 7.000 ciutats en 152 països de tot el món.

Programes semblants als de Sydney s'ofereixen en altres ciutats d'Austràlia i als països de la regió que ja es van estrenar, com Samoa, Nova Zelanda i Fiji, o que la faran a continuació, com les Filipines, Singapur i Indonèsia, per citar-ne alguns.

Els participants no cal que es quedin a casa a les fosques o a la llum de les espelmes perquè s'han organitzat concerts, competicions esportives, barbacoes, activitats ecològiques i altres activitats per passar l'estona en companyia.

Construccions emblemàtiques

S'apagaran els llums a les Torres Petronas (Kuala Lumpur), la Gran Muralla Xinesa, el Kremlin i la Plaça Roja (Moscou), Burj Khalifa (Dubai), la Porta de Brandenburg (Berlín), la Torre Eiffel (París), l'Empire State (Nova York) i el Palacio de la Moneda (Xile), entre altres.

Andy Ridley, cofundador de La Hora del Planeta, ha repetit incansablement en les últimes setmanes que la idea original mai va ser el repte de quanta energia es pot estalviar en 60 minuts, sinó com aconseguir que governs, empreses i ciutadans canviïn la seva actitud davant el problema del canvi climàtic.

Notícies relacionades

El lema del 2013 és 'Jo ho faré, si tu ho fas', una invitació, d'acord amb Ridley, a la imaginació i la solidaritat de totes les persones perquè facin el que puguin, en solitari o en grup, per garantir el futur sostingut de la Terra.

L'Hora del Planeta va néixer a Sydney el 2007 i va comptar amb la participació d'uns 2.000 comerços i 2,2 milions de persones, per arribar als 50 milions de participants en 35 països a l'any següent. El 2013 s'hi han incorporat nous territoris, com Ruanda, Tunísia, Palestina, les Galápagos, Ruanda o Surinam.