Sis detinguts per cultivar marihuana a Rubí i Ripollet

La plantació estava distribuïda en dos pisos condicionats i que agafaven l'electricitat de la xarxa pública

1
Es llegeix en minuts

ElsMossos d'Esquadra i laGuàrdia Civil handetingut sis persones que integraven un grup especialitzat a cultivar marihuana a l'interior de dos pisos deRubí iRipollet, en una operació en què s'han intervingut 1.176 plantes i estris per al seu cultiu i creixement.

Segons han informat els dos cossos policials, lesdetencions es van practicar el 28 de gener en aquestes dues localitats barcelonines en el marc d'una operació dirigida pel Jutjat d'Instrucció número 3 deCornellà de Llobregat en què es van portar a terme dues entrades i registres als pisos en què es cultivaven les plantes, un a Rubí i l'altre a Ripollet.

Els agents van localitzar les 1.176 plantes demarihuana i 75 grams debolets al·lucinògens, així com material divers utilitzat en el creixement i assecatge de les plantes.

Notícies relacionades

La plantació estava molt ben condicionada, ja que el grup havia instal·lat un complex sistema per controlar la humitat, la ventilació, la lluminositat i la temperatura, en funció de les diferents fases de creixement de les plantes: arrelament, creixement, floració i assecatge. Als detinguts també se'ls imputa un delicte de defraudació de fluid elèctric, ja que la instal·lació que proveïa les plantes estava manipulada i connectada directament a la xarxa pública.

Després de declarar davant l'autoritat judicial, els detinguts van quedar en llibertat amb càrrecs. Els detinguts són els veïns de Ripollet Sergio B. G., de 28 anys, Raúl A. R., de 30, Daniel B. G., de 26, i Joshua T. S., de 26; el veí de Rubí Óscar M. M., de 34, i Xavier R. B., de 31 anys i domiciliat a Sant Cugat del Vallès, tots ells de nacionalitat espanyola.