L'autòpsia revela que la nena d'Almeria va morir d'"un cop al cap"

La mort es va produir entre "dos i cinc dies" abans que es trobés el cadàver en una bassa de reg

Commoció a Almeria i Huelva per la mort de la nena de 16 mesos. / periodico

3
Es llegeix en minuts

La nena de 16 mesos segrestada fa vuit dies pel jove de 25 anysJonathan Moya Gonzálezi que va ser trobada sense vida aquest dijous en unabassa de reg, va morir, almenys, d'un "cop al cap", segons es desprèn de les primeres dades de l'autòpsiatraslladades per fonts pròximes a la investigació del cas.

L'informe preliminar elaborat pelsforensesde l'Institut de Medicina Legal d'Almeria (IML) apunta que el decés s'hauria produït en un període comprès de "dos a cinc" dies enrere des de de la troballa del cadàver, i per aquest motiu s'han remès mostres de teixit fins a l'Institut de Toxicologia de Sevilla per determinar el moment exacte en què es va produir la mort.

Segons ha avançat Canal Sur Radio, la mort de la menor, filla de lacompanya sentimentalde l'autor confés dels fets, es va produir de manera violenta a causa decops "múltiples"al cap. L'emissora ha indicat, així mateix, que el cadàver, submergit a la bassa de reg, estava a l'interior d'unabossa "amb pedres"per evitar que surés i dificultar que pogués ser vist.

Testimoni

Jonathan Moya González va indicar als agents de laPolicia Judicialen el transcurs de l'interrogatori després de la seva detenció on era la menor, el cadàver de la qual va ser recuperat passades les 22.00 hores de dijous perbussosde laGuàrdia Civil, encara que no va facilitar dades sobre com i quan es va produir la seva mort.

De moment, no han transcendit dades sobre el contingut del testimoni prestat perRaúl R.F., el veí de Fiñana de 25 anys arrestat i a qui se li atribueix haver donat cobertura a l'autor confés dels fets. Tots dos estan pendents de passar a disposició del titular del Jutjat d'Instrucció número 2 d'Almeria, que manté el secret sobre les actuacions.

Labassa de regque aquest divendres ha estat sotmesa a una nova inspecció ocular per buscar-hi evidències i rastres que permetin avançar en l'aclariment del crim està ubicada aAbrucena, al costat de l'autovia A-92 i a uns 500 metres de la finca paterna on va ser localitzat i capturat Jonathan Moya després d'una setmana de recerca.

DENÚNCIA

Lamarede la nena va interposar aGérgalladenúnciapelsegresta les 20.00 hores del passat dia 20 i va relatar als agents que la sevaparella sentimental, que va assenyalar com Jonathan Moya, s'havia emportat "totes les seves pertinences" i la seva filla de 16 mesos després de mantenir una"forta" discussió. Es va activar llavors un ampli operatiu, integrat per més d'un centenar d'agents amb suport de mitjans aeris i terrestres de la Guàrdia Civil, per intentar donar amb el parador de la menor.

Elsegon detingutper la seva presumpta implicació en el segrest i mort de la nena és unamic del principal sospitósidentificat comRaúl R.F., de 25 anys i veí de Fiñana. Va ser arrestat després que fos detingut Jonathan Moya, que al juny va estar a la presó provisional imputat per la presumpta comissió de12 delictes d'estafaque hauria comès fent-se passar per agent de la Policia Nacional.

Raúl R.F., que era arrestat poc després que la Guàrdia Civil localitzés Jonathan Moya González a prop d'un 'cortijo' propietat de la seva família després de sis dies de fugida al raptar la filla de la seva companya sentimental, es troba en dependències de laComandància d'Almeria, on els agents de la Policia Judicial intenten determinar el seu exacte grau d'implicació en els fets.

SEPELI

Notícies relacionades

Les restes mortals de la nena de 16 mesos seran traslladades a la tarda d'aquest divendres fins aLa Palma del Condado(Huelva), localitat natal de la mare i l'àvia de la menor, que acompanyaran la comitiva fúnebre en un vehicle posat a la seva disposició per la Diputació Provincial després d'estar cinc dies en un centre d'acollida immediata on estan rebent suport de psicòlegs i assistents socials de la institució.

Elfuneralestà previst a les 10.00 hores d'aquestdissabtea l'església parroquial. La comitiva amb les restes mortals de la menor té previst partir cap a la província de Huelva a les 20.00 hores, segons han indicat fonts de la Diputació, que assumirà les despeses dels serveis funeraris.