Gesta estratosfèrica

Ban Ki-moon: "Felix Baumgartner és l'home més valent del món"

El secretari general de l'ONU va felicitar personalment el primer home supersònic

Un resum de la gesta de Felix Baumgartner, que ha saltat al buit des de 39 quilòmetres d’altura. / periodico

1
Es llegeix en minuts

L'esportista d'alt risc,Felix Baumgartner, es va reunir amb importants polítics després del seu atrevitsalt a 39 quilòmetres d'altura. Un d'ells va ser el secretari general de l'ONUBan Ki-moon, que el va definir com “l'home més valent del món” des de la seu de lesNacions Unides a Nova York. Ban Ki-moon va felicitar aquest dimarts personalment l'austríac per haver-se convertit en el primer humà a trencar la velocitat del so encaiguda lliure.

Com van fer milions de persones fa deu dies, el secretari general de l'ONU va declarar que havia seguit per televisió elsalt al buit des de l'estratosfera i es va mostrar interessat per tots els detalls de la gesta de Baumgartner: “Vaig estar seguint cadascun dels teus moviments en directe. Em pensava que el cor se'm parava”.

Notícies relacionades

Amb la caiguda lliure de l'estratosfera, a 39 quilòmetres d'altitud i una velocitat màxima de 1.342 quilòmetres per hora,Baumgartner va trencar la barrera del soi va aconseguir ser la primera persona a aconseguir-ho. A través de Youtube, més de vuit milions de persones van veure en directe com l'austríac va fer història just el dia que es complien 65 anys de la primera persona que trencava la barrera del so, Chuck Yeager, si bé aquest últim ho va fer a bord d'un avió.

Baumgarnter es jubila

Agraint les felicitacions de Ban Ki-moon, l'esportista d'alt risc va declarar que als seus 43 anys ha decidit retirar-se de l'esport extrem. Després de la reunió amb el secretari general de les Nacions Unides, Baumgartner va confessar a l'agència de notícies AFP que havia parlat amb Ban de com poder “inspirar joves i dones”. L'esportista està disposat a comprometre's amb iniciatives de l'ONU, però primer es vol concentrar en la formació de pilot d'helicòpter. I a més en com això pot ajudar a rescatar persones i lluitar contra incendis a Àustria, Suïssa i els Estats Units.