SOCIAL MEDIA WEEK BARCELONA

Francisco Polo: "Internet és l'eina per solucionar els problemes de la humanitat"

El director a Espanya de Change.org insisteix que qualsevol persona és capaç de canviar una injustícia

Francisco Polo en la ponència del Social Media Week Barcelona.

Francisco Polo en la ponència del Social Media Week Barcelona.

1
Es llegeix en minuts
BLANCA PARÉS / Barcelona

L'activisme està adoptant una nova forma amb Internet. "La xarxa és l'eina perfecta per lluitar contra grans i petits problemes", ha explicat Francisco Polo, director a Espanya de Change.org i fundador d'Actuable, al Social Media Week de Barcelona (#SMWBCN). No obstant, segons Polo, s'ha de lluitar amb centenars de milers de petites solucions, en lloc d'amb grans mobilitzacions com ha fet la humanitat al llarg de la història.

Notícies relacionades

El director de Change.org (@Change_es) a Espanya també ha insistit en la importància de convèncer les persones que qualsevol d'elles pot lluitar contra les injustícies. Per això, ha remarcat l'eslògan: 'Només tu pots canviar el món'. A partir d'aquest convenciment, Polo va decidir crear la plataforma Actuable, que està fusionada amb Change.org des de maig del 2012. Una fusió que es va produir per evitar la competència entre les dues plataformes d'activisme 'online'.

La importància de l'activisme 'online' 

Malgrat que cada dia hi ha més adeptes a les plataformes socials com Change.org, encara hi ha molts detractors de l'activisme 'online'. Segons Polo, els crítics no recolzen aquest tipus d'activisme, perquè creuen que és de baixa intensitat. No obstant, el fundador d'Actuable i 'Global Speaker' de l'SMWBCN ha remarcat la importància de la implicació en les causes socials amb un clic. Tal com ha exposat, un estudi de Georgetown conclou que aquest nou tipus d'activisme 'online' sol ser més participatiu que l''offline'.