ACCIÓ REIVINDICATIVA

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ocupa un edifici de Sabadell

Dues famílies s'instal·laran en els pròxims dies a l'immoble, d'obra nova i propietat de Catalunya Caixa

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a les portes de l’edifici ocupat.

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, a les portes de l’edifici ocupat. / ÓSCAR TORAL

1
Es llegeix en minuts
Óscar Toral
Óscar Toral

Periodista

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha ocupat aquest dissabte unedifici de Sabadell propietat de Catalunya Caixa per allotjar-hipersones sense vivenda. Dues famílies s'instal·laran en els pròxims dies a l'immoble, que és d'obra nova i que estava buit.

"Hi ha milers de pisos buits en mans de bancs sostinguts amb diners de tots i mentrestant molta gent no té un sostre", explica Oriol Sorolla, portaveu de la PAH de Sabadell. Catalunya Caixa, la propietària de la finca, ha rebut 2.968 milions d'euros en ajudes públiques.

Notícies relacionades

L'edifici, de tres vivendes, és al carrer de Sant Vicenç de Paül, a la zona sud de la cocapital del Vallès Occidental, a prop de l'estació de Renfe de Sabadell Sud. Es tracta d'un barri humil i vital, on alguns veïns encara treuen les cadires al carrer per prendre la fresca. La majoria dels residents són immigrants arribats d'altres llocs d'Espanya i de països estrangers.

Aquesta és la primera acció d'aquest tipus que porta a terme la PAH a Sabadell. A Terrassa ja hi ha dos edificis ocupats per la plataforma, un des de fa més d'un any.