AMB MÉS DE MIL PERSONES

El creuer 'Costa Allegra' , remolcat cap a les Seychelles

El vaixell de Costa Cruceros estava a la deriva després que produís un incendi a la sala de màquines

Dos passatgers de Vic i un altre de Girona figuren entre els 15 espanyols a bord

El creuer ’Costa Allegra’, dilluns, en aigües de l’Índic.

El creuer ’Costa Allegra’, dilluns, en aigües de l’Índic. / INDIAN NAVY VIA SEYCHELLES OFFIC (EFE)

1
Es llegeix en minuts

Elcreuer Costa Allegra Costa Allegra, de l'empresaCosta Cruceros, ha començat a serremolcataquest dimarts fins a Mahe, la principal illa de l'arxipèlag de les Seychelles, a l'oceà Índic, després que dilluns quedésa la deriva perun incendi declarat a la sala de màquines del vaixell, segons ha informat Costa Cruceros. Està previst que el vaixell arribi al seu destí dijous a la matinada, ja que la velocitat de creuer és molt lenta, d'uns dos nusos. Aquest és el segon incident que pateix la naviliera italiana després que el gener passat elCosta Concordia s'enfonsés davant la costa de la Toscana i deixés un balanç de 25 morts i 7 desapareguts.

La naviliera del Costa Allegra, que transporta més demil persones a bord entre passatgers (636) i tripulació (413), ha descartat que el vaixell es dirigeixi a l'illa més pròxima de Desroches, com es preveia en principi, al·legant raons de seguretat i comoditat de l'allotjament. 

Notícies relacionades

Costa Cruceros ha explicat que un helicòpter ha sortit a primera hora d'avui des de Mahe per portar alCosta Allegra aliments i instruments de comunicació, com ara telèfons per satèl·lit i una ràdio VHS. L'incendi a la sala de màquines va deixar el vaixellsense electricitat i per tant sense propulsió per seguir navegant.

Tres passatgers catalans

Entre els 15 passatgers espanyols a bord, dos són de Vic i un de Girona, va informar l'agència ACN. Els viatgers són constantment atesos i informats pel comandant i la tripulació i se'ls ha recomanat que preparin els seus equipatges per desembarcar, malgrat que encara els espera una llarga travessia. Aquest matí se'ls ha servit un esmorzar fred, segons la naviliera.