LA LOCALITAT FIGURA AL LLIBRE GUINNESS DELS RÈCORDS

La grossa cau al poble de veïns amb noms estranys

Els municipis més premiats són Huerta del Rey i Salas de los Infantes, pròxims a San Leonardo de Yagüe, on s'ha venut el primer premi

Un nen mostra un dècim premiat a la localitat de Huerta del Rey.

Un nen mostra un dècim premiat a la localitat de Huerta del Rey. / SANTI OTERO (EFE)

1
Es llegeix en minuts

La grossa de la loteria delNen ha caigut en una zona de Sòria i de Burgos molt afectada per la crisi econòmica, inclosa la localitat deHuerta del Rey, que figura alLlibre Guinness pels noms estranys dels seus habitants.

La localitat soriana deSan Leonardo de Yagüe, on s'ha venut el primer premi, el número 71.208, i la seva comarca de Pinares, viuen pendents de l'expedient de regulació d'ocupació de l'empresa Puertas Norma. Aquesta empresa, immersa en un procés concursal, pretén acomiadar la majoria de la seva plantilla, amb un expedient que inicialment afectaria 331 treballadors, el 60% dels seus empleats.

San Leonardo de Yagüe és un municipi d'uns 2.300 habitants situat a uns 54 quilòmetres el nord-oest de Sòria, al costat de l'espai natural del Cañón del Río Lobos.

De Burgundófora a Firmo

Encara que en aquest municipi sorià s'ha venut íntegrament el primer premi, els premiats són veïns dels pobles burgalesos deHuerta del Rey i deSalas de los Infantes, situats en un radi d'uns 30 quilòmetres deSan Leonardo de Yagüe.

Huerta del Rey, una localitat d'uns 1.000 habitants situada a 80 quilòmetres al sud-oest de Burgos, figura al Llibre Guinness dels rècords per la quantitat de noms estranys entre els seus veïns, que van des deBurgundófora a Firmo.

Encara que els més joves del poble tenen la majoria noms convencionals, en segueixen existint altres com Evilasio, Gláfida, Filadelfo, Walfrido, Hierónides, Filogonio, Sindulfo, Aniceto, Marciana, Alpidia o Ercilio.

El Martirologi Romà

Els peculiars noms dels habitants deHuerta del Rey va portar una coneguda marca de refrescos a fer protagonistes d'un vídeo publicitari els veïns del poble.

Notícies relacionades

L'origen es troba alMartirologi Romà, que utilitzava a finals del segle XIX un secretari de l'ajuntament deHuerta del Rey, Adolfo Moreno, per evitar els problemes que originava el fet quehi ha quatre o cinc cognoms que es repeteixen molt a la localitat, amb la qual cosa produïen confusions si també es repetien noms convencionals.

Salas de los Infants, d'una mica més de 2.000 habitants i situada a uns 56 quilòmetres al sud-oest de Burgos, és una altra de les localitats de la zona que viuen en gran mesura del sector forestal i la seva indústria de transformació. A més, és coneguda pel seumuseu de dinosaures i per les restes d'aquests animals prehistòrics trobats a la zona.