CONTRA LES RETALLADES DE LA GENERALITAT

Milers de funcionaris dels cossos de seguretat es manifesten pel centre de Barcelona

Mossos, bombers de la Generalitat, agents rurals i funcionaris de presons protesten pels ajustos i adverteixen dels riscos per a la seguretat pública

La manifestació ha reunit uns 7.000 assistents entre mossos, bombers, agents forestals i funcionaris de presons. / EDU SOTOS.

1
Es llegeix en minuts

Milers demossos d'esquadra, bombers de la Generalitat, agents ruralsifuncionaris de presonses manifesten aquesta tarda pelcentre de Barcelona per rebutjar lesretallades del Govern català i advertir dels riscos que comporten per almodel de seguretat pública i els serveis essencials.

En un ambient reivindicatiu, uns 7.000 agents dels cossos especials es fan sentir fent sonarsirenes, xiulets icorejant consignes en contra de les retallades al llarg del recorregut, que ha anat des de laplaça Urquinaona fins a la deSant Jaume, on han estatconcentrats.

Elsecretari general de la UGT de Catalunya,Josep Maria Álvarez, i el seu homòleg aCCOO, Joan Carles Gallego, han encapçalat la marxa sostenint la pancarta principal, que deia:Cossos especials en lluita: amb la seguretat pública no s'hi juga.

Els funcionaris han volgut portar la protesta més enllà del retard a la paga de Nadal, que el Govern ja ha satisfet, per centrar-se en la lluita contra les retallades.

Notícies relacionades

El manifest reivindicatiu alerta que les retallades "emmascaren unaprecarització dels serveis públics" per donar entrada a altres formes degestió des d'àmbits privats "disposats a parasitar-se en el sector públic". I {denuncia} que els sacrificis per la crisi els assumeixen els treballadors i sectors "més desafavorits", mentre que "els que van provocar la crisi han estat rescatats amb els impostos de tots" i han fugit amb indemnitzacions milionàries "amb la complicitat del sistema".

El manifest també critica "l'autoritarisme i la prepotència" del Govern, que "no està disposat a renunciar als seus privilegis i només demana sacrificis als treballadors públics". En l'apartat de reivindicacions dels Mossos d'Esquadra, el manifest adverteix que l'actitud "irresponsable" del Govern català "està convertint el que és unacrisi econòmica en una crisi social,i davant d'això la resposta no pot ser policial, sinó que passa pel diàleg amb els agents socials".