LA DECISIÓ DEL COL·LECTIU A BARCELONA

Els indignats deixaran aquesta setmana l'acampada del centre

L'assemblea accepta mantenir només de dia la protesta a la plaça de Catalunya

La sortida de les tendes i carpes es farà "espectacularment" un dia encara per definir

Acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona, aquest dilluns al matí.

Acampats a la plaça de Catalunya de Barcelona, aquest dilluns al matí. / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts
EDWIN WINKELS / Barcelona

Elsindignats no volen prescindir d'un espai tan cèntric i vital com la plaça de Catalunyade Barcelona, que van conquistar fa tres setmanes, però han fet el primer pas per anar desmantellant elcampament. En unaassemblea celebrada a la nit, s'ha acordat cap a les 23.30 hores convertir la plaça en una espècie d'àgora, amb només activitat de dia, i renunciar a passar-hi la nit. La sortida de les desenes de tendes de campanya que envolten la plaça serà «espectacular», segons han anunciat, un dia d'aquesta setmana encara per determinar.

La salut, la higiene, la seguretat i el cansament són els arguments esgrimits per abandonar l'acampada i construir a la plaça un espai físic alternatiu i permanent, a més de descentralitzar cada vegada més el moviment 15-M. «Hem guanyat, ara hem de gestionar la victòria. No volem fer una fira de la revolució on la gent ens ve a mirar, sinó una revolució de veritat», ha exclamat un dels defensors de la proposta d'aixecar l'acampada.

Notícies relacionades

Alguns assistents, en bona part acampats, s'han oposat a deixar la plaça. Temen que el moviment es dilueixi i desaparegui si s'abandona a la nit un lloc tan emblemàtic al centre de la ciutat. A l'hora de lavotació, no obstant, s'han quedat en clara minoria davant el 90% dels gairebé 2.000 assistents que han acceptat la proposta de no eternitzar la presència nocturna a la plaça, com ja s'havia decidit poc abans a Lleida.

«Hem d'estendre el moviment, col·locar la plaça cap a fora, orientar els esforços cap a la resta de la ciutat i del territori», deia el text, en què es recordava que l'acampada significa un fort desgast i que hi ha acampats que presenten problemes de salut. També hi ha hagut conflictes a la nit. A més, hi ha cada vegada més gent jove a la plaça i menys diversitat, ja que a gent gran o treballadors se'ls fa difícil poder seguir el ritme d'una acampada.