EL DRAMA DE LA IMMIGRACIÓ

Set morts i desenes de desapareguts a prop del Senegal a l'enfonsar-se una piragua que anava a les Canàries

Un supervivent va ser rescatat ahir a la nit per un pesquer espanyol

1
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / MADRID

El pesquer espanyolTiburón IIIva rescatar ahir a la nit un immigrant viu i set de morts d'una piragua a la deriva a 300 milles del Senegal, però la xifra podria pujar ja que l'embarcació podria haver sortit amb mig centenar de persones a bord, segons el relat de l'únic supervivent.

Fonts de Salvament Marítim han explicat que en les pròximes hores està previst que el vaixell hospitalariEsperanza del Mar, amb base en A Guarda (Pontevedra), es trobi amb el pesquer.

El supervivent, que va ser trobat en un estat molt feble, encara que s'està recuperant, ha relatat als tripulants deTiburón III, que a la piragua hi viatjaven en total 54 persones i que es trobaven a la deriva al mar des de fa 20 dies.

Rubalcaca ho confirma

Notícies relacionades

Un cop l'Esperanza del Marpugi a bord les set víctimes mortals i l'únic immigrant trobat viu, prendrà rumb a les Canàries, trajecte en què pot invertir uns quants dies ja que en aquests moments el separen 600 milles del sud de l'arxipèlag. La piragua va ser vista a l'oest de Cap Blanc, a 300 milles del Senegal.

El ministre de l'Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha confirmat aquesta informació en la roda de premsa oferta al Consell de Seguretat Nuclear, on ha firmat un conveni en matèria d'emergències i seguretat física.

Temes:

Senegal