ENTREVISTA AMB EL LÍDER ESPIRITUAL

El dalai-lama i Carod-Rovira defensen el desig dels pobles de viure en pau i en llibertat

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES / BARCELONA

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha afirmat que en l'entrevista que ha mantingut amb el XIV dalai-lama tots dos han coincidit a defensar el desig, que "tots els pobles del món comparteixen, de voler viure en pau i en llibertat".

Com a màxim responsable d'Afers Religiosos de la Generalitat, Carod-Rovira ha estat l'encarregat de rebre el XIV dalai-lama i premi Nobel de la pau el 1989, Tenzi Gyatso, en un acte celebrat al palau de Pedralbes, i que ha estat el primer contacte d'aquest líder espiritual amb representants polítics catalans, en la visita que està realitzant aquests dies a Barcelona.

Interessat en Catalunya

Acompanyat per la directora d'Afers Religiosos de la Generalitat, Montserrat Coll, Carod-Rovira ha donat la "benvinguda a Catalunya" en tibetà al líder religiós, i tots dos s'han ofert mútuament el tradicional mocador d'aquest país asiàtic, el cata, com "símbol d'amistat, un gest de pau que sempre s'ha d'intercanviar, perquè vol dir que dónes el mateix que reps".

Carod-Rovira ha mantingut una reunió cordial de quaranta minuts amb el dalai-lama, després de la qual ha explicat que es tractava d'un acte de "cortesia" amb Tenzi Gyatso.

El vicepresident ha explicat que durant l'entrevista hi ha hagut un "intercanvi d'informació sobre la situació de Catalunya", per la qual el dalai-lama "estava molt interessat", tant en l'àmbit polític com religiós, i que "en alguns casos ha comparat amb la del seu Tibet originari", ha afirmat Carod.

Laïcitat i respecte a la diversitat religiosa

Igualment, han mostrat la seva coincidència a defensar la "laïcitat i el respecte a la diversitat religiosa", i a trobar "aquells punts positius que tenen les diferents religions" per evitar els elements de "confrontació i fins i tot de violència i discriminació" que es donen entre les diferents confessions.

Notícies relacionades

Carod, que ha indicat que el dalai-lama comprèn les diferents societats i que respecta les realitats "catalanes i europea", ha dit que aquest s'ha interessat també per la diversitat religiosa de Catalunya, "les majoritàries i les no tan majoritàries", així com pel canvi demogràfic i el fenomen de la immigració" i li hem donat a conèixer la posició del govern de Catalunya sobre aquests temes".

Posteriorment, el dalai-lama, s'ha desplaçat al Parlament, on s'entrevistarà amb el president d'aquesta institució, Ernest Benach, i altres representants de la cambra parlamentària catalana. A la tarda, el líder espiritual oferirà una conferència amb el títol L'art de la felicitat que tindrà lloc al Palau Sant Jordi, i per a la qual s'han venut gairebé les 10.000 entrades posades a la venda.

Temes:

Dalai-lama