HI HA RESTES DE LA NENA A UN COTXE DE LLOGUER

La policia declara també "sospitós" al pare de Madeleine

La mare surt de la comissaria com ''sospitosa de la mort accidental'' de la nena

3
Es llegeix en minuts
EUROPA PRESS / PATRICIA FERRO / LONDRES

Gerry McCann, pare de la nena desapareguda Madeleine McCann, ha estat declarat "sospitós" de la desaparició de la seva filla per la policia portuguesa. El progenitor de Madeleine, que ha sortit de la comissaria sobre la 1.05 d'avui dissabte, ha estat interrogat durant 8 hores. Abans de parlar amb la policia, en el seu bloc en internet, havia proclamat la innocència de la seva dona i la seva.

Kate McCann, la mare de Madeleine, ha estat constituïda oficialment "sospitosa formal de la mort accidental" de la petita després de 16 hores d'interrogatori repartides en dos dies.

Kate va estar aquest matí declarant gairebé sis hores al Departament d'Investigació Criminal de la PJ de Portimao on ahir va estar gairebé onze hores. La mare de Madeleine va entrar com a testimoni i sali com "sospitosa formal de la mort accidental de Madeleine", segons ha confirmat a AFP el portaveu familiar David Hughes

Cinco minuts abans que sortís del recinte, a les 16.55 hora espanyola, portava a les dependències policials el seu marit Gerry per prestar declaració, en qualitat de testimoni encara que es desconeix si sortirà amb el mateix estatut.

Control de moviments

La mare de Madeleine és ara "sospitosa formal" en la desaparició de la seva filla i la mesura imposada és la mínima i al mateix temps obligatòria i passa pel "control d'identitat i residència", que vol dir que no podrà abandonar el país ni la residència que ha facilitat a Portugal, més de cinc dies sense autorització policial.

L'interrogatori al matrimoni McCann s'ha produït poques hores després que la PJ rebés part dels resultats de les anàlisis realitzades als vestigis biològics trobats tant en l'apartament del que va desaparèixer Madeleine com en més de deu vehicles inspeccionats per la Policia, entre ells el cotxe de lloguer usat per la família després del que va passar i el de Robert Murat, l'altre sospitós en el cas.

La prova del maleter

La portaveu de la família va indicar: "La PJ creu que té proves que demostren que ella d'alguna forma està embolicada en la mort de la seva filla, i aixó és completament ridícul. Ells suggereixen que es va trobar sang en un cotxe que el matrimoni va llogar 25 dies després que Madeleine desaparegués".

Al mateix temps, Gerry McCann escriu avui en la pàgina de Madeleine que "és ridícul" pensar que la seva dona està embolicada en la desaparició de la nena i afirma que "Kate és completament innocent" i que "no pararan fins a trobar a Maddie".

Amb aquest nou rumb en la investigació ara hi ha dos "sospitosos formals" en el cas de la desaparició de Madeleine, la seva mare i el ciutadà lusità-britànic Robert Murat, que fins ara era l'únic sospitós encara que es desconeix el perquè.

El concepte de "argüit" o "sospitós formal" no existeix en la legislació espanyola, no obstant, això vol dir que es considera al subjecte innocent i el ministeri públic ha de provar l'acusació i no l'argüitla seva innocència.

Guardar silenci

Notícies relacionades

Un testimoni pot sol·licitar l'estatut d'argüitsi té indicis que cauen sospites sobre ell, ja que d'aquesta forma podrà guardar silenci i no haurà de dir la veritat, ja que la diferència entre un testimoni i un sospitós és que el primer presta jurament i el segon no, i per tant no podrà ser jutjat per fals testimoni.

Però malgrat que el testimoni pot sol·licitar ser constituït sospitós per garantir els seus drets de presumpció d'innocència, sembla que això no és el que ha passat en el cas de la mare de Madeleine, ja que les declaracions del seu advocat com de la Policia indiquen que Kate va ser constituïda sospitosa per decisió de la PJ.