JUSTÍCIA

Dos espanyols, detinguts a Riga per robar banderes letones

1
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO / RIGA

Dos joves espanyols, Miguel Ángel López Beltrán, de 25 anys i veí de Cartaya (Huelva), i Edén Galván Suárez, de 24 anys i de Canàries, van ser empresonats a Letònia el 16 de maig, acusats de robatori en grup i ultratge a la bandera letona, delictes que en aquest país estan penats amb fins a sis anys de presó. Galván ja ha estat posat en llibertat a causa de les "irregularitats" comeses durant el procés, va informar ahir l'Ambaixada d'Espanya a Riga, encara que no pot abandonar el país.

Notícies relacionades

Segons sembla, després de prendre's unes copes, els dos nois van despenjar banderes letones d'uns fanals de la capital. La policia en va ser alertada i els va detenir, encara que ells asseguren que simplement volien les banderes "com a record". Amb els espanyols van ser arrestats cinc portuguesos. Dos d'ells, Guilherme Paiva da Cunha i Nuno Miguel Luis, van quedar lliures dilluns i ahir van arribar a Barajas.

El Ministeri d'Afers Estrangers ha citat per avui l'ambaixador de Letònia a Espanya per expressar-li la seva "preocupació".

Temes:

Letònia Riga