DESPRÉS DE L'EXPLOSIÓ DE GAS DE DIMARTS

Trobades a Palència més restes humanes, part de les quals pertanyen a una persona gran

2
Es llegeix en minuts
EFE / PALÈNCIA

El subdelegat del Govern a Palència, Gabriel Castañeda, ha confirmat que al llarg del matí han aparegut restes humanes entre la runa de l'edifici sinistrat dimarts al centre de la ciutat i, de totes les trobades fins ara, "alguns pertanyen a una persona d'avançada edat".

Castañeda ha revisat aquest matí les tasques que els serveis d'emergència, coordinats per la Policia Científica, estan portant a terme per determinar si les restes humanes trobades fins ara pertanyen a alguna de les dues persones que segueixen desaparegudes per l'explosió, Petra, de 88 anys, i Eduard, de 24 i d'origen romanès.

"Sembla que, per algunes característiques de les restes més reconeixibles, com la descalcificació dels ossos, tot indica que podrien ser de la dona gran", ha dit el subdelegat, que ha matisat que, no obstant, hi ha altres restes molt difícils d'identificar. "No diuen res a ulls de profans; són restes humanes barrejades amb la terra que cap de nosaltres seria capaç d'identificar com a tals."

Resultat en dos o tres dies

En primera instància, el personal del Laboratori d'Actuacions Especials de la Policia Científica, instal·lat a la zona, s'ocupa d'analitzar les restes trobades. Posteriorment, els envien a Madrid per cotejar-los allà amb les mostres d'ADN de familiars dels desapareguts per saber si es corresponen a Petra o a Eduard.

El subdelegat del Govern ha dit que esperen obtenir el resultat d'aquestes proves en dos o tres dies. També ha destacat que se segueix treballant amb la hipòtesi de dos únics desapareguts. En el cas que a la zona on s'ha abocat la runa no apareguessin restes del jove romanès, "se'l seguirà buscant per on faci falta; si no és aquí estarà viu en algun lloc" si bé "la seva dona afirma que estava amb ella" i aquesta és la hipòtesi amb què es treballa, ha afirmat.

Tasca "molt minuciosa"

Notícies relacionades

També ha aclarit que els cossos de les persones ja enterrades estaven íntegres, "ja que van morir per esclafament", i ha descartat que les restes puguin pertànyer a algun d'ells.

Un equip format per bombers i de Protecció Civil, supervisat i coordinat per la Policia Científica, treballa des de fa dos dies a la zona on es van portar la runa de l'edifici ensorrat i al carrer adjacent a la de Gaspar Arroyo. Des de les 7.30 hores, tres màquines excavadores retiren munts de runa que després s'estenen i es garbellen a mà per localitzar més restes humanes en una feina "molt minuciosa", ha assegurat Castañeda.